نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری

نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری

اعتراض به رای اداره کار

رسیدگی به اختلافات کاری میان کارگر و کارفرما در حیطه وظایف اداره کار می باشد و امور مربوطه در حوزه کاری، به این اداره ارجاع داده می شود.  از آن جایی که کارگران و موضوعات مربوط به آن ها تاثیر مستقیمی بر روی اقتصاد کشور دارد، از این رو دولت برای حفظ حقوق این قشر از جامعه و همچنین سلامت اقتصاد کشور، اقدام به ایجاد چندین مرجع قانونی در این زمینه نموده است. اداره کار نیز یکی از این ادارات می باشد. اختلافات مورد بررسی در این سازمان شامل امور مربوط به اشتغال، بیمه تامین اجتماعی، تنظیم قرارداد های استخدامی و حوادث ناشی از کار خواهد بود.

اداره کار برای رسیدگی به تخلفات کارگری، بر اساس مستندات ارائه شده توسط شاکی و بررسی درخواست وی، رای بدوی را صادر می کند. پس از صدور رای بدوی در مرحله بدوی یا هیئت تشخیص اداره کار، در صورت اعتراض هر کدام از طرفین به رای صادر شده، پرونده به هیئت حل اختلاف اداره کار ارجاع داده خواهد شد. در صورتی که در هیئت اختلاف رای صادر شده مورد تایید طرفین نباشد، پرونده به دیوان عدالت اداری ارجاع داده می شود. در واقع دیوان عدالت اداری آخرین مرجع قضایی رسیدگی کننده به پرونده های اداره کار محسوب می شود. افراد می توانند برای ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری، نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری را مشاهده نموده و طبق آن دادخواست خود را تنظیم نمایند.

برای شکایت از کارفرما و مطالبه حق و حقوق در قانون کار و شورای عالی کار به صراحت آمده است که در صورتی که کارگر بخواهد حق و حقوق خود را مطالبه کند، الزاما نیازی به ارائه قرارداد ندارد. در واقع فرد می تواند بر اساس آئین دادرسی کار، با ارائه اسنادی همچون پرینت حساب بانکی، گواهی اشتغال به کار، لیست بیمه و … ادعای خود مبنی بر سابقه کاری خود را اثبات نماید.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

اعضای هیئت تشخیص چه کسانی هستند؟

همان طور که به آن اشاره شد، برای رسیدگی به دعاوی ناشی از اختلاف بین کارگر و کارفرما، که ناشی از عدم رعایت قوانین، کم کاری و یا هر چیز دیگری باشد، طرفین باید به هیئت تشخیص و حل اختلاف مراجعه نمایند. رسیدگی در این محاکم در دو مرحله بدوی و تجدید نظر صورت می گیرد که مرحله بدوی در هیئت تشخیص انجام شده و مرحله تجدید نظر آن در هیئت حل اختلاف رسیدگی خواهد شد. حال می خواهیم در این بخش به اعضای هیئت تشخیص اشاره کنیم. هیئت تشخیص شامل یک نفر نماینده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شورا های اسلامی کار و استان و همچنین یک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمن های صنفی کارفرمایان استان خواهد بود. کلیه اعضا و ریاست نماینده واحد کار و امور اجتماعی در جلسه هیئت تشخیص حضور خواهند داشت.

اعضای هیئت تشخیص

اعضای هیئت حل اختلاف چه کسانی هستند؟

در هیئت تشخیص تمامی اظهارات طرفین دعوی و همچنین نمایندگان حاضر ثبت و صورت جلسه شده و توسط آن ها امضا می گردد. سپس بنا به دفاعیاتی که دو طرف دعوی از خود ارائه می دهند و همچنین بررسی مدارک موجود، با اکثریت آراء، تصمیم نهایی اتخاذ می گردد. در صورتی که هر کدام از طرفین به تصمیمی که هیئت تشخیص اتخاذ نموده اعتراض داشته باشند، می توانند در مدت ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ رای، اعتراض خود را به هیئت حل اختلاف تقدیم نمایند. اعضای هیئت حل اختلاف به شرح زیر خواهند بود:

  • سه نفر از نمایندگان کارفرمایان به انتخاب مدیران واحد های منطقه
  • سه نفر از نمایندگان کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان یا مجمع نمایندگان کارگران واحد های منطقه و یا کانون انجمن های صنفی کارگران
  • سه نفر نماینده دولت که عبارتند از : مدیر کل کار و امور اجتماعی، فرماندار، رئیس دادگستری محل و یا نمایندگانی از آن ها

چگونه می توان اجرای رای هیئت حل اختلاف را متوقف کرد؟

پس از اعتراض به رای بدوی که در اداره کار صادر شد، پرونده در هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما بررسی شده و رای تجدید نظر صادر می گردد. رای صادره از هیئت حل اختلاف، قابل اجرا خواهد بود و در صورتی که افراد در دیوان عدالت اداری به این رای اعتراض کنند، باز هم مانعی برای اجرای این رای وجود نخواهد داشت. در این شرایط اگر در خلال رسیدگی به اعتراض شاکی در دیوان عدالت اداری و اجرای رای از طرف هیئت حل اختلاف، امکان ایجاد خسارت هایی برای فرد اعتراض کننده وجود داشته باشد، افراد می توانند با تقاضای دستور موقت توقف، مانع از اجرای رای مورد نظر شوند. به عبارتی با ارائه دادخواست از طرف فرد شاکی به دیوان عدالت اداری، قاضی دیوان، خارج از ماهیت پرونده، در اسرع وقت و کم ترین زمان ممکن دستور موقت توقف را صادر کرده و موجب جلوگیری از اجرای رای هیئت حل اختلاف خواهد شد.

چگونه می توان به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری اعتراض نمود؟

همان طور که قبلا به آن اشاره شد، دعاوی مربوط به کارگر و کارفرما ابتدا در هیئت تشخیص بررسی می شود. در صورت اعتراض به رای صادر شده، پرونده به هیئت حل اختلاف ارجاع داده شده و مجددا بررسی می گردد. پس از صدور رای مربوطه، در صورتی که طرفین دعوی همچنان به رای صادره اعتراض داشته باشند، این بار پرونده به دیوان عدالت اداری فرستاده می شود. برای اعتراض به رای صادره از سوی اداره کار در دیوان عدالت اداری، افراد بایستی فرم مخصوص اعتراض را به صورت رسمی تنظیم کرده و به دیوان ارائه نمایند.

افراد برای تنظیم این فرم می توانند نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری را در اینترنت مشاهده کرده و دادخواست خود را طبق آن تنظیم نمایند. افراد در شهرستان ها نیازی به مراجعه حضوری به تهران برای تحویل فرم ندارند و می توانند در مراکز استان های محل اقامت خود، این فرم را تحویل نمایندگی های دیوان عدالت اداری بدهند. متقاضیان برای تنظیم فرم اعتراض به رای اداره کار باید نهایت دقت را به کار گیرند که توصیه می شود این افراد از وکیل دیوان عدالت اداری در این زمینه کمک بگیرند.

چگونگی اعتراض به رأی هیئت

برای اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری چقدر مهلت داریم؟

مهلت اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری، از تاریخی که برای ابلاغ هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما، ثبت شده است، به مدت ۹۰ روز خواهد بود. در این مدت هر یک از طرفین دعوی مهلت دارند تا در صورت داشتن اعتراض، آن را در قالب یک دادخواست رسمی به دیوان عدالت اداری ارائه دهند. این مدت زمان برای افراد مقیم خارج از کشور حدود ۱۸۰ روز خواهد بود. در صورتی که مهلت تعیین شده برای هر یک از افراد داخل و یا خارج از ایران به منظور اعتراض به رای اداره کار، با روز تعطیلی به پایان برسد، آخرین مهلت اعتراض به فردای روز تعطیل انتقال خواهد یافت.

آیا می توان به رای دیوان عدالت اداری اعتراض کرد؟

دیوان عدالت اداری پرونده اختلاف کارگر و کارفرما را بررسی می کند و پس از انجام تحقیقات لازم و ارزیابی های مورد نیاز، رای نهایی خود را صادر می نماید. توجه داشته باشید که رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری، از جانب شعب بدوی بوده و امکان اعتراض مجدد به آن وجود خواهد داشت. طرفین پرونده تا ظرف ۲۰ روز از زمان ابلاغ رای فرصت دارند، اعتراض خود را به صورت رسمی در دیوان عدالت اداری ثبت کنند تا پرونده به شعب تجدید نظر ارسال شود. مدت زمان در نظر گرفته شده برای شهروندان مقیم خارج از کشور از ۲۰ روز به ۶۰ روز افزایش خواهد یافت.

نمونه دادخواست اعتراض به رای اداره کار

اعتراض به رای اداره کار و نقض رای صادره و همچنین تقاضای توقف اجرای آن با ارائه دلایل محکمه پسند، می تواند در اعتراض به رای صادره از هیئت حل اختلاف در دیوان عدالت اداری مطرح گردد. در ادامه به یک نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری خواهیم پرداخت.

موضوع نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری، به این صورت است که آقای الف در یک کارگاه مشغول به کار بوده و دارای هفت سال سابقه در این کارگاه می باشد. کارفرمای این آقا به دلیل اعسار در پرداخت حقوق کارگران، آقای الف را از کارگاه اخراج می کند. از این رو آقای الف به هیئت تشخیص اداره کار مراجعه نموده و تفاوت دستمزد، پاداش، حق سنوات، اضافه کاری و حق بیمه خود را از کارفرمای خود طلب می کند. هیئت تشخیص اداره کار نیز با بررسی مدارک و دادخواست آقای الف، کارفرما را محکوم به پرداخت حق سنوات، عیدی، حقوق عقب افتاده و حق بیمه می نماید.

کارفرما نیز با ارائه مدارکی که ثابت می کند، حقوق معوقه، عیدی و سنوات کارگر در موعد مقرر پرداخت شده از هیئت حل اختلاف، خواستار تجدید نظر در رای صادر شده می شود. هیئت حل اختلاف اداره کار پس از بررسی دادخواست کارفرما و مدارک ارائه شده، حکم هیئت تشخیص اداره کار را تائید نموده و رای به عدم ورود شکایت تجدید نظر خواه صادر کرده و کارفرما را ملزم به پرداخت حقوق معوقه، عیدی و پاداش در موارد مذکور می نماید. در این جا کارفرما باید برای اعتراض به رای صادره از هیئت حل اختلاف اداره کار، دادخواستی را تنظیم کرده و به دیوان عدالت اداری ارائه دهد. در ادامه متن یک نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری، آورده شده است که شما عزیزان می توانید از آن برای ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری استفاده کنید.

اعتراض به دیوان عدالت اداری

متن نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری

در این جا یک نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری آورده شده است. شرح شکایت کارفرما نسبت به اداره کار و امور اجتماعی شهرستان با موضوع نقض و ابطال رای شماره … از اداره کار و امور اجتماعی به شرح زیر خواهد بود:

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و عرض ادب

احتراما اینجانب نسبت به رای شماره… هیئت حل اختلاف اداره کار و امور اجتماعی شهرستان… اعتراض داشته و خواستار نقض و ابطال رای معترض عنه می باشم.

اینجانب در تاریخ … اقدام به تاسیس کارگاهی به نشانی … و استخدام کارگرانی نموده ام و مدت ده سال است که این کارگاه و کارگران مشغول به کار اند. لکن از تاریخ … به دلیل مشکلات اقتصادی، تصمیم به تعدیل نیرو و اخراج عده ای از کارگران گرفته ام. در همین راستا آقای الف نیز که یکی از کارگرانی بوده که در تعدیل نیرو از کارگاه اخراج شده است، اقدام به طرح دعوی علیه اینجانب بابت الزام به پرداخت حقوق معوقه و پاداش و عیدی نموده است و رای هیئت تشخیص و هیئت حل اختلاف علیه اینجانب صادر شده است.

ولیکن مدارک و رسید های موجود که به این دادخواست ضمیمه می گردد، موید پرداخت حقوق و پاداش در موعد مقرر و عدم استحقاق آقای الف می باشد و هیئت حل اختلاف اداره کار نیز علی رغم ابراز این دلایل و مدارک، حکم به بی حقی اینجانب صادر نموده است.

بنابراین رای فوق الذکر به جهت عدم توجه هیئت تشخیص به دلایل ابرازی مخدوش بوده و از این جهت، از مقام محترم ریاست دیوان عدالت اداری، خواستار رسیدگی مجدد به مدارک ابرازی و نقض رای هیئت تشخیص اداره کار و امور اجتماعی می باشم.

وکیل متخصص اداره کار

در تمامی سازمان های دولتی و اداری، کمیسیون های مختلفی برای رسیدگی به امور مردم و دعاوی آن ها وجود دارد. اداره کار نیز از این قاعده مستثنی نبوده و از کمیسیون های مختلفی جهت رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما تشکیل شده است. مانند سایر ارگان های دولتی، در اداره کار نیز پس از صدور رای بدوی، طرفین دعوا می توانند به رای صادره اعتراض نمایند و پرونده برای صدور رای تجدید نظر به هیئت حل اختلاف ارسال شود. پس از صدور رای در هیئت حل اختلاف و وجود اعتراض می توان در دیوان عدالت اداری به رای مورد نظر اعتراض نمود.

وکیل اداره کار

 در دیوان عدالت اداری تمام امور به صورت تخصصی رسیدگی می شوند. از این رو افراد عادی که هیچ دانش حقوقی در این رابطه ندارند، نمی توانند پرونده خود را در دیوان عدالت پیگیری نمایند. در صورت نداشتن اطلاعات حقوقی لازم در زمینه دیوان عدالت اداری، بهترین گزینه استفاده از وکیل متخصص اداره کار در دیوان عدالت اداری می باشد.

وکیل اداره کار در دادگستری فعالیت نمی کند و با تخصصی که در مقررات مربوط به دیوان عدالت اداری دارد، می تواند پرونده های مربوط به اداره کار را قبول کرده و در دیوان پیگیری نماید. وکیل اداره کار به تمامی قوانین اداره کار و همچنین آرای وحدت رویه اشراف کامل داشته و می داند که در هر مورد، چه اقداماتی را برای کارگر و یا کارفرما انجام دهد. در برخی مواردی که در اداره کار به وجود می آید، افراد نمی دانند که چه اقدامی باید انجام دهند و یا ممکن است در مواردی احتمال صدور حکم به نفع فرد پایین باشد. در این موارد است که فرد می تواند با دریافت مشاوره از وکیل و مشاور اداره کار و یا سپردن پرونده خود به دست او، بهترین نتیجه را در دیوان عدالت اداری دریافت کند و پرونده را به نفع خود مختوم نماید.

افراد می توانند برای شکایت از اداره کار به دیوان، از نمونه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری استفاده کرده و دادخواست خود را مطابق با آن تنظیم نمایند. همچنین می توانند پرونده خود را به وکیل متخصص اداره کار در دیوان عدالت سپرده و با خیالی آسوده، اقدام به مطالبه حقوق خود نمایند. در صورتی که نیاز به مشاوره در این زمینه دارید می توانید به منخصصان ما در موسسه حقوقی وکلای دیوان عدالت اداری، مراجعه نمایید. کارشناسان ما با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه امور دیوان عدالت اداری، می توانند بهترین مشاوره را به شما عزیزان ارائه دهند. با ما تماس بگیرید.

نظرات
  1. رضا گفت

    سلام
    آیا کارگر میتواند قبل از رسیدگی به اعتراض کار فرما به دادنامه در شورا از متن اعتراض مطلع شود که مشاهده کند کارفرما به چه بند ویا چه چیزی اعتراض کرده و اگر این امکان وجود دارد به چه طریق است لطفا راهنمایی کنید. با تشکر

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم