وکیل اداره کار

وکیل اداره کار

رسیدگی به شکایات کارگر و کارفرما یکی از مشکلاتی است که نیاز به بررسی دقیق و قانونی دارد. به همین دلیل مشاوره با وکیل اداره کار می ‌تواند به کارگران یا کارفرمایان کمک کند تا بر اساس قانون، حقوق از دست رفته خود را کسب نمایند.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

وکیل اداره کار کیست؟

وکیل و مشاور اداره کار همان وکیل پایه یک دادگستری است که باید درباره تمامی قوانین و امور حقوقی مربوط به کار، آگاهی داشته باشد.

این وکیل باید بتواند با اشراف کامل به قانون، از طریق راه‌ های تخصصی به شکایات کارگران و کارفرمایان رسیدگی کند. وکلای اداره کار اطلاعات به روز و دقیقی درباره قوانین حوزه کار، بیمه و بخشنامه ‌ها دارند. به این صورت می ‌توانند به راحتی مشکلات بین کارگران و کارفرمایان را برطرف کنند و به هر یک خاطرنشان کنند که وظایف آن ها در قبال یکدیگر چیست.

در صورتی که هرگونه مشکلی بین کارگر و کارفرما پیش بیاید، وکیل متخصص اداره کار می ‌تواند با آگاهی کامل در سریع ‌ترین زمان ممکن از حقوق افرادی که به آن ها ظلم شده، دفاع کند. بعضی افراد تصور می‌کنند فقط کارگران هستند که مورد ظلم قرار می‌گیرند و از کارفرمایان خود شکایت می‌کنند، اما در دعوای بین کارگر و کارفرما، هر یک از دو طرف می‌توانند از یکدیگر شکایت کنند.

هر دو طرف نیز برای رسیدن به بهترین نتیجه می‌توانند از تخصص و تجربه وکیل متخصص در این حوزه استفاده نمایند. به دلیل اینکه دعاوی مربوط به اداره کار داری پیچیدگی خاصی هستند و نیاز به تخصص و مهارت دارند، هر وکیلی این گونه پرونده‌ها را پذیرش نمی‌کند. چرا که این وکیل باید حتماً تسلط کافی بر قوانین مربوط به وزارت کار داشته باشد تا بتواند پیشنهادهای مفید و مؤثری را به موکل خود بدهد و به او کمک کند تا اقدامات لازم را برای احقاق حق خود انجام دهد.

وظایف وکیل برای اداره کار

پیش از اینکه اقدام به مشاوره با وکلای متخصص در این حوزه نمایید یا به دنبال پیدا کردن شماره وکیل اداره کار باشید، باید ابتدا با وظایف این وکیل آشنا شوید تا بدانید در چه مواقعی می‌تواند به شما کمک کند. وظیفه اصلی وکیل دفاع از حقوق قانونی موکل است.

اما علاوه بر این وظیفه آشنایی به فرایندهای مربوط به طرح شکایت و داشتن اطلاعات کافی درباره نوشتن قرارداد کاری از جمله دیگر تخصص‌های این وکیل محسوب می‌شود. در ادامه وظایف وکیلی که در زمینه اداره کار فعالیت می کند، را معرفی خواهیم نمود.

تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد کاری بر اساس قوانین و مقررات حقوقی، اولین وظیفه این وکیل است. گاهی اوقات کارگران یا کارفرمایان از قبل دارای قرارداد کاری هستند و نیازی به تنظیم مجدد قرارداد کار نمی‌بینند. اگر برای انجام این کار از مشاوره وکیل متخصص استفاده کنند و با رعایت اصول و مقررات، قرارداد کاری را تنظیم نمایند، هنگام برخورد به مشکل، هر کس با توجه به ضوابط و شرایطی که در این قرارداد قید شده، می‌تواند به حقوق خود برسد.

تمامی انتظارات هر دو طرف با توجه به آگاهی وکیل به قوانین، در این قرارداد گنجانده شده و تمامی جوانب سنجیده می‌شود. به این صورت پیش‌بینی‌های لازم برای پیدا کردن راه حل‌ های مناسب هم انجام می گیرد. گاهی اوقات وجود نواقص کوچک در قرارداد کاری، باعث اختلاف ‌های بزرگ بین کارگر و کارفرما می‌شود. اما اگر از ابتدا به آن ها توجه شود، چنین مشکلاتی به وجود نمی ‌آید.

وظایف وکیل اداره کار

پیگیری پرونده

پیگیری پرونده موکل برای گرفتن حقوق قانونی او، از جمله دیگر وظایف وکلای افعال در این زمینه است. وکیل و مشاوره حقوقی اداره کار، بایستی در زمینه حقوق قانونی مانند بیمه، اطلاعات کافی داشته باشد. در صورت امتناع کارفرما از پرداخت حق بیمه، وکیل باید به موکل خود کمک کند.

تمامی کارفرمایان وظیفه دارند که کارگران خود را بیمه کنند و به موقع حق بیمه آن ها را پرداخت نمایند. در صورتی که کارفرما از پرداخت حق بیمه امتناع کند، بر اساس قانون متخلف محسوب می‌شود و کارگر می‌تواند به صورت قانونی از او شکایت کند.

به همین خاطر وکیل با پیگیری پرونده و انجام مراحل قانونی برای کارگر، بیمه تأمین اجتماعی دریافت می‌کند و کارفرما را موظف می‌کند تا در پایان هر ماه بر اساس توافقات انجام شده، حق بیمه را پرداخت نماید.

طرح شکایت و انجام مراحل قانونی در اداره کار

در صورتی که کارگر یا کارفرما دارای وکیل باشند، می‌توانند برای طرح شکایت در اداره کار، از کمک او استفاده کنند. وکلای فعال در این زمینه موظف هستند به جای موکلان خود به صورت قانونی تمام مراحل طرح شکایت را انجام دهند و اقامه دعوا نمایند. بهترین وکیل برای اداره کار باید بتواند دادخواستی تنظیم کند که مرتبط با موضوع دعوا باشد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن را به اداره کار ارسال نماید. با توجه به اینکه وکلای با تجربه اصول و قوانین نوشتن دادخواست را می‌دانند و آن ها را رعایت می‌کنند، دادخواست آن ها به سرعت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پس از نوشتن دادخواست، وکیل باید آن را به دبیرخانه مربوط به واحد کار و امور اجتماعی تحویل دهد تا وقت رسیدگی برای این پرونده تعیین شود. در وقت مشخص شده نیز وکیل باید در شعبه اعلام شده حضور پیدا کند و در جلسات رسیدگی به موضوع پرونده، اسناد و مدارک کافی ارائه نماید تا بتواند حق موکل خود را بگیرد.

پس از بررسی پرونده در جلسات مورد نیاز و ارائه اسناد و مدارک کافی، مراحل قانونی برای پیگیری و بررسی انجام می‌شود و رأی مقتضی توسط مراجع ذی‌صلاح صادر می‌گردد. در صورتی که رأی دریافتی مورد پذیرش موکل قرار نگیرد، این وکیل می‌تواند اقدامات لازم برای اعتراض نمودن به حکم صادره و در واقع اعتراض به رای اداره کار را هم انجام بدهد. وظیفه وکیل این است که با ارائه اسناد و ادله اثبات دعوا، پیگیر پرونده باشد و در دعاوی که بین کارفرما و کارگر اتفاق می ‌افتد، بتواند به بهترین نحو از موکل خود دفاع نماید.

طرح شکایت و انجام مراحل قانونی در اداره کار

هزینه وکیل اداره کار

بعضی از کارگران و کارفرمایان به خاطر اینکه نمی ‌خواهند هزینه‌ های اضافی بابت گرفتن وکیل بپردازند، ترجیح می ‌دهند خودشان مشکلاتشان را حل کنند. همچنین به خاطر اینکه هیچ الزامی برای در اختیار گرفتن وکیل وجود ندارد، افراد کمی پیدا می ‌شوند که از کمک و مشاوره وکلای فعال در این حوزه استفاده کنند. اما بد نیست بدانید که داشتن یک وکیل برای شکایت از کارگر یا کارفرما به دلیل اینکه تخصص و مهارت بالایی دارد، می ‌تواند پرونده را سریع ‌تر به نتیجه برساند. وکلای فعال در این حوزه با بررسی موضوع پرونده بهترین دفاع را از موکل خود انجام می ‌دهند و راهنمایی ‌های لازم به موکل خود ارائه می ‌دهند تا به او کمک کنند سریع‌ تر به نتیجه برسد.

هزینه وکیل با توجه به نوع پرونده و فعالیت‌ های انجام شده توسط وکیل متفاوت است. به عنوان مثال گاهی اوقات وکلای متخصص تنها درباره قوانین به موکل خود مشاوره می ‌دهند و هزینه‌ های کمتری دریافت می ‌کنند، اما قبول پرونده با توجه به سخت یا آسان بودن، شرایط دعوا و … متفاوت است. در صورتی که سؤالی درباره هزینه وکیل برای شما پیش آمده و می ‌خواهید اطلاعات دقیقی در این باره به دست بیاورید، می ‌توانید به وب سایت وکیل دیوان عدالت مراجعه نمایید و سؤالات خود را با کارشناسان و متخصصان ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

وظایف وکیل اداره ی کار چیست؟

تنظیم قراردادهای کاری، پیگیری مراحل قانونی و انجام مراحل طرح شکایت و بررسی پرونده، از وظایف اینگونه وکلا هستند.

وکیل اداره کار چه کسی است؟

وکلای پایه یک دادگستری که درباره قوانین مربوط به بیمه و بخشنامه ‌های حقوق کار آشنایی دارند، به عنوان وکیل این گونه موارد شناخته می ‌شوند.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم