وکیل تخلفات اداری

وکیل تخلفات اداری

قوانین اداری بسیار پیچیده است و ممکن است بسیاری از کارمندان به دلیل ناآگاهی با این قوانین دچار مشکل شوند. وکیل تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری فردی است که با فرآیند قضایی این دسته از موارد آشنا بوده و می­تواند در کوتاه­ترین زمان ممکن به تامین حقوق موکلش بپردازد.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

وکیل تخلفات اداری کیست؟

قطعا، یکی از مهمترین و اساسی ترین پرسش هایی که ممکن است برای بسیاری از مردم در مورد یک وکیل تخلفات اداری مطرح کنند، توانایی ها و خدماتی است که آن وکیل باید ارائه دهد. اینکه چه نوع اشتباهاتی و نقض قوانینی را در دفاتر اداری می­توان به طور قانونی بررسی کرد و یا می­توان به وکیل تخلفات اداری رجوع کرد تا از نقض حقوق جلوگیری شود؟

پاسخ به این سؤال برای عموم مردم بسیار مهم است زیرا اگر شما با موضوع تخلفات اداری آشنا باشید و یک وکیل متخصص تخلفات اداری را شناسایی کنید، می­توان از تخلفات کارکنان اداری به میزان قابل توجهی کاسته کرد.

در تعریف تخلف اداری می توان گفت که انجام یا عدم انجام کاری از سوی کارمند اداری خلاف مقررات اداری است و سبب مسئولیت قانونی کارمند می شود و با توجه به اهمیت فوق العاده آن، قانون گذار کشورمان مجازات های شدیدی را برای انواع تخلفات اداری در نظر گرفته است.

یکی از چالش‌های اساسی و مهم که معمولا در موارد مربوط به تخلفات اداری دیده می‌شود، چگونگی اثبات جرم کارمند اداری است. همانطور که اشاره شد, تخلفات اداری جرم محسوب می­شود و قابل مجازات است, به همین دلیل تنها کسی که می­تواند این جرایم را با ارائه مدارک و دلایل کافی به دادگاه ارجاع کند, وکیل است و در تخلفات تخصص دارد. علاوه بر برخورداری از تجربه کافی در این زمینه، چنین فردی اطلاعات کاملی درباره روند قضایی پرونده تخلفات اداری دارد و به خوبی می داند که چگونه جرم کارمند مربوطه را اثبات کند.

بر طبق ماده ۱ قانون تخلفات اداری، برای برخورد با تخلفات اداری در هر یک از نهادهای مشمول این قانون، هیات ها زیر عنوان «تخلف اداری کارکنان» تشکیل می­گردند. ماده­های یاد شده شامل ماده­های اصلی و ویژه می باشند. هیات بازبینی تنها در مرکز هر یک از وزارتخانه ها و یا سازمان های مستقل دولتی و نیز تعدادی از سازمان های مشمول این قانون تشکیل شده که فهرست آنها به تصویب هیات دولت خواهد رسید و در صورت لزوم چند شعبه خواهد داشت.

وکیل تخلفات اداری به چه اموری میپردازد؟

همان­گونه که از متن این ماده قانونی بر می آید، موضوع تخلفات اداری یکی از حساس ترین مسائل حقوقی است که باید از طریق مرکز وزارتخانه و نهاد های دولتی پیگیری شود، از طرف دیگر، چون آنها می توانند اعتراض کنند و تقاضای پژوهش کنند، وکیل تخلفات اداری می تواند در خصوص اعتراض به رای هیات تخلفات اداری، مسئولیت پیگیری و برخورد بهتر با آنها را نسبت به هر شخص دیگری بر عهده بگیرد.

مشاوره حقوقی درباره تخلفات اداری

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در مشاوره حقوقی تخلفات اداری مورد بحث قرار می‌گیرد، نمونه‌های حقوقی این موارد است. به طور کلی و بر اساس قانون نمونه های حقوقی تخلفات اداری را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

  • سوء استفاده مالی از قدرت اداری
  • باز کردن پاکت ها و اقلام پستی و همچنین استراق سمع بدون مجوز قانونی
  • اختلاس و هرگونه استفاده غیرمجاز از امکانات و اموال دولتی
  • در پرسش‌های نامه‌ها و مدارک و کتاب‌های امتحانی دخالت کردن، پرسش‌های امتحانی را مطرح کردن یا تغییر کردن
  • دادن نمره یا امتیاز بر خلاف قوانین
  • غیبت بی حد و حصر به طور متناوب یا متوالی
  • ایجاد تحصن, اعتصاب و تظاهرات غیر قانونی یا وادار کردن دیگران به از هم گسیختن یا آسیب رساندن به اموال دولتی
  • اخلال در کارها، شایعه پراکنی و شرکت در تحصن های غیر قانونی، تظاهرات و اعتصاب ها و اعمال فشار گروهی یا فردی برای رسیدن به اهداف یا کسب امتیازات غیر قانونی
  • دریافت وجوهی غیر از آنچه در قوانین و مقررات تعیین شده است یا گرفتن پول یا پولی که بطور سنتی ارتشا محسوب می شود.
  • ارسال اسناد به افرادی که حق دریافت آنها را ندارند و یا از ارائه مدارک خودداری می کنند.
  • عدم رعایت آداب اسلامی و حجاب
  • پنهان کردن، حمل و نقل، توزیع، خرید و فروش و استفاده از مواد مخدر
  • اعتیاد به مواد مخدر.
  • دارای شغل های دولتی دیگر، به جز شغل های آموزشی و پژوهشی
  • اعمال و رفتار علیه امور اداری و یا حرفه‌ای
  • تبعیض یا اعمال عمدی در اجرای قوانین و مقررات علیه افراد.
  • ترک کردن کار
  • افشای اسرار اداری و اسناد محرمان
  • عدم کار، سهل انگاری و غفلت در انجام وظایف محوله
  • گواهی یا گزارش غلط در امور اداری
  • نافرمانی از اجرای فرامین مقامات عالی‌رتبه در حوزه وظایف اداری
  • تاخیر مکرر در ورود به دفتر در زمان تعیین شده یا خروج مکرر از دفتر بدون اخذ اجازه
  • مدارا در حفظ اموال، اسناد و سرمایه های دولتی

در تمام موارد ذکر شده، یک وکیل تخلفات اداری می تواند از این پرونده دفاع کند.

 

ویژگی های مشاوره حقوقی درباره تخلفات اداری کدامند

وکیل تخلفات اداری را چگونه پیدا کنیم؟

وقتی صحبت از پیدا کردن وکیل در نقض قوانین اداری می شود, برخی افراد ممکن است با خودشان فکر کنند, چرا باید دنبال وکیلی باشند که در این زمینه تخصص دارد؟ آیا دیگر وکلای عادی ­نمی­توانند با چنین پرونده­هایی برخورد کنند که یک وکیل تخلفات اداری متخصص نیاز است! یا نمی‌توانیم خودمان به تنهایی از پس این پرونده‌ها بر بیاییم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که موارد تخلفات اداری دارای پیچیدگی های خاصی هستند و نمی توان انتظار داشت که رسیدگی این موارد بسیار سریع و ساده صورت گیرد. همان طور که گفته شد، نقض اداری هم حوزه گسترده ای دارد و اثبات آن هم کار بسیار دشواری است و یک شخص عادی به عنوان مدعی پرونده نمی تواند به راحتی شکایت کند و تخلف کارمند اداری و همچنین یک وکیل تخلفات اداری را اثبات کند.

در بسیاری از موارد دیده شده که مردم علیه یک کارمند اداری بدون کمک یک وکیل شکایت می کنند و متاسفانه به دلیل عدم توانایی در اثبات جرم کارمند با مشکل مواجه می شوند و حقوق آنها نقض می شود. از سوی دیگر، اگر جرم و تخلف کارمند اداری ثابت نشود، ممکن است کارمند در جایگاه شاکی قرار گرفته و برای بازگرداندن شان اقدام کند، در چنین مواردی، مدعی به‌طور کلی ممکن است حق داشته باشد، اما به دلیل ناتوانی در اثبات جرم، متاسفانه، چنین افرادی با چالش‌های حقوقی بسیاری مواجه می‌شوند.

بهترین و آسان ترین راه این است که به وکیلی مراجعه کنیم که تخصص او در نقض قوانین اداری از همان ابتدا است و پرونده شکایت تشکیل داده و تمامی مراحل رسیدگی را به او واگذار کنیم.

نکته:

البته در نظر داشته باشید که در مواردی مدیر پرونده که دادخواستی تنظیم شده تخلف نکرده است میزان خلاف آنقدری که شاکی ادعا کرده زیاد نیست. در صورت بروز چنین مشکلاتی اگر کارمند نتواند دفاع مناسبی ارائه دهد، ممکن است به‌طور ناعادلانه‌ای مجازات شود که متناسب با اعمال او نیست. در نتیجه، از همان آغاز دادرسی به تمام کارمندانی که با چنین مشکلاتی مواجه هستند و در چنین مواردی دست اندرکار هستند، توصیه می شود که از وکیل متخصص تخلفات اداری کمک بگیرند.

لزوم رسیدگی به پرونده های تخلفات اداری در مراجع قانونی

بر اساس آمار و اطلاعات به دست آمده در سال‌های اخیر، می‌توان گفت، موارد تخلفات اداری به‌عنوان یکی از پدیده‌های پیچیده حقوقی در نظر گرفته می‌شود و منشا بسیاری از عوامل است، به همین دلیل، تنها یک نفر می‌تواند نمایش چنین مواردی را انجام دهد. , وکیل تخلفات اداری است.

یکی از سؤالات اساسی و مهمی که ممکن است برای بسیاری از مردم پیش آید و ذهن آنها را مشغول کند این است که چرا پرونده‌های تخلفات اداری به عنوان پرونده‌های پیچیده حقوقی مطرح می‌شوند و باید توسط یک وکیل تخلفات اداری نمایندگی شوند؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت عوامل مختلفی از جمله عوامل فرهنگی، شخصیتی، اداری، اقتصادی و اجتماعی در شکل ‌گیری موارد تخلفات اداری مؤثر هستند، به همین دلیل، اثبات جرم و ارائه شواهد لازم برای تکمیل چنین مواردی کار نسبتا دشواری است. و اگر وکیل فاقد تخصص و مهارت کافی باشد, نمی تواند وکالت پرونده هبه را به هر صورت انجام دهد و روند کار را به موفقیت برساند.

این در حالی است که طبق اصل ۳۶ قانون اساسی کشورمان، مجازات متخلفان و سایر جنایتکاران در موارد مختلف قضایی موضوعی است که در صلاحیت دادگاه کیفری ذی صلاح است و نیز هیچ مقام مسئول دیگری نمی تواند در صدور چنین پرونده هایی دخالت کند.

بدین ترتیب با تعریف این اصل مهم قانون اساسی می توان دریافت که چنانچه کارمندان اداری در ارتکاب جرایمی از قبیل تجاوز, دزدی و باج خواهی دست داشته باشند, موضوع به دادسرا و دادگاه رسیدگی شده و به اصل ۱۵۹ قانون اساسی نیز در رابطه با این موضوع قابل استناد است. با توجه به این اصل، مقام مسئول طرح شکایات و تظلم خواهی را قوه قضاییه تعیین می­کند. تشکیل دادگاه و تعیین حوزه صلاحیت آنها بستگی به قانون دارد.

نحوه اماده کردن شکایات اداری و روند رسیدگی به پرونده های اداری

چگونگی آماده کردن طرح شکایت و روند رسیدگی به آن

مسلما، وقتی ما درباره تخلفات اداری و نحوه برخورد با چنین تخلفاتی صحبت می کنیم، عموم مردم دوست دارند در گام نخست بدانند که چگونه با تخلفات اداری برخورد کنند و چگونه یک وکیل تخلفات اداری می تواند به مردم کمک کند؟

برای پاسخ به این سؤال که چگونه می توان با تخلفات اداری برخورد کرد، به اختصار و گام به گام به این نکته اشاره می کنیم:

۱- در ابتدای کار وقتی تخلف اداری از سوی یکی از کارمندان اداره مذکور مشاهده می شود, باید مراتب را به مقام های بالاتر اطلاع دهید تا وی بتواند موضوع را پیگیری کند. سپس می توانید از یک وکیل تخلفات اداری بخواهید تا به شما در این زمینه کمک کند تا لایحه ای برای شکایت آماده کنید. وکیل تخلفات اداری می تواند به مردم کمک کند تا از نقض حقوق خود در اولین مرحله رسیدگی به پرونده جلوگیری کند.

۲- پس از ارائه لایحه شکایت توسط وکیل تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری به مرجع صلاحیت دار، موضوع شکایت را در اسرع وقت بررسی نموده و تمام جوانب تخلف کارمند را ثبت می نماید.

۳- به منظور تکمیل مدارک شکایت از کارمندان اداری و تخلفات صورت گرفته توسط آنها، یک گروه تحقیقاتی معمولا تشکیل می گردد.

۴- هیات دادرسی پس از تشکیل پرونده تخلف و اتهام وارده را کتبا به مامور متخلف ابلاغ و موضوع شکایت را مطرح خواهد کرد. پس از ارسال این اطلاعیه، کارمند یا فرد متهم ۱۰ روز وقت دارد تا موضوع را ارائه دهد.

  1. اگر کارمند اداری، دلیل را فراهم نکند و وکیل متخلف اداری، پس از صدور اطلاعیه به او، مبادرت به صدور تصمیم لازم پس از تشکیل پرونده نماید، هیات دادرسی می تواند پس از اعلام آن تصمیم لازم را بگیرد.

لایحه دفاع از تخلفات اداری چگونه تنظیم می شود؟

همانطور که گفته شد تهیه پیش نویس لایحه دفاع توسط یک وکیل تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری بخشی از روند رسیدگی به پرونده های تخلفات اداری محسوب می شود و این نیز بسیار مهم است، زیرا هر گونه کمبود و عدم توجه به تهیه لایحه دفاع باعث می شود تا روند رسیدگی به پرونده مختل شود و در نهایت، هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، حکم نهایی را بدون در دست داشتن دفاع متهم صادر می کند.

البته پس از صدور حکم نهایی هیات رسیدگی به جرایم اداری ممکن است مشکلاتی برای این کارمند مذکور ایجاد شود و او به مجازات های مذکور در قانون مجازات محکوم گردد.

بنابراین بهتر است کارمند اداری موضوع تهیه پیش نویس لایحه دفاعی تخلفات اداری را جدی بگیرد و از یک وکیل تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری کمک بخواهد. یک وکیل تخلفات اداری تجربه و مهارت کافی در رسیدگی به چنین مواردی دارد و به خوبی می داند که چگونه از دلایل استنباطی برای اثبات بیگناهی کارمند استفاده کند.

در واقع، لایحه دفاع باید دلایلی ارائه کند. ارائه مدرک به تعبیر حقوقی به معنای استفاده از دلایل شرعی و قانونی برای روشن کردن اتهام فرد است. همه این دلایل باید جامع و کامل باشند و هرگونه شک و تردید را نشان دهند.

یک وکیل تخلفات اداری به خوبی می داند که هنگام تهیه چنین لوایحی باید از جمله ها و واژگان مربوطه استفاده کند تا بتواند به خوبی به هیات منصفه تذکر دهد. از این تصور غلط که طول لایحه نشانه کیفیت آن است بگذریم، واقعیت این است که لایحه دفاعی باید خیلی مختصر و مفید باشد و نباید از کلمات نامربوط در آن استفاده کرد، به همین دلیل بهتر است که هرگز از افراد استفاده نشود.

از افراد غیرحرفه‌ای و بی‌تجربه در زمینه تهیه پیش ‌نویس لایحه دفاعیه تخلفات اداری کمک نگیرید، زیرا حرفه و آینده اجتماعی شما به نوع ارائه دلایل ترجیحی شما در لایحه بستگی دارد. هرگونه اشتباه و قصور در این زمینه سبب می‌شود که افراد به طور ناعادلانه به مجازات‌های سختی محکوم شوند.

سخن پایانی

بررسی تخلفات اداری مراحل مختلفی دارد که از مردم واقعی انتظار نمی‌رود با مراحل آن و قواعد حاکم بر هیئت‌های صدور حکم آشنا باشند. از این رو، وکیل تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری می تواند با تسلط کامل بر اصول و مقررات حاکم بر این موضوع به دنبال پرونده باشد. علاوه بر این، دانش همراه با دانش حقوقی به وکیل فرصت این را می دهد که پرونده را به شکلی قانونی هدایت کند.

سوالات متداول

  1. آیا مسئله اختلاس نیز بخشی از تخلفات مرتکب شده است؟

بله، در ماده ۸ و ۹ قانون تخلفات اداری، شما می توانید در مورد انواع تخلف و مجازات مطلع شوید.

  1. هیئت منصفه شامل چه افرادی است؟

این شورا در مجموع از ۵ عضو تشکیل می‌شود. ۳ عضو اصلی و دو عضو جایگزین تصمیمات نهایی را خواهند گرفت.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم