وکیل شهرداری

وکیل شهرداری

در این صفحه  می خواهیم راجع به وکیل شهرداری صحبت کنیم و این که بهترین وکلای شهرداری چه خصوصیاتی دارند و چگونه می توان از این وکیل ها بهره مند شد. برای رسیدن به جواب این سوالات ما را تا پایان این مطب ما را همراهی کنید.

در سال های اخیر به علت رشد شهر نشینی و هجوم افراد از روستا ها به شهر ها، جمعیت شهر ها به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. همین امر سبب افزایش ساخت و ساز مسکن برای جمعیتی که به شهر ها مهاجرت کرده اند و رشد آپارتمان نشینی شد. با رشد شهر ها و افزایش ساخت مسکن، تغییراتی نیز در صدور مجوز ساخت و ساز و سایر مقررات شهرداری ایجاد شده است. با رشد شهر سازی و ساخت و ساز، برخی سازندگان و مالکان بنا ها، مرتکب تخلفاتی شدند که همین مسئله موجب ایجاد دعاوی شهرداری و پرونده های مربوط به این سازمان گردید. در واقع شهرداری ها وظیفه نظارت بر ساخت و ساز و صدور مجوز برای آن ها را دارند و اگر تخلفی در این زمینه صورت گیرد، باید به عنوان مرجع بر این تخلفات رسیدگی نمایند.

شهرداری از کمیسیون هایی تشکیل شده که هر کدام از این کمیسیون ها دارای وظیفه ای جداگانه می باشند. برای مثال کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها، وظیفه رسیدگی بر تخلفات ساخت و ساز در حریم شهری را یر عهده دارد و کمیسیون ماده ۹۹ مسئول رسیدگی به این تخلفات در حوزه خارج از حریم شهر ها می باشد.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

تعریف شهرداری چیست؟

شهرداری در ایران یک نهاد اجرایی عمومی و غیر دولتی می باشد که با نظارت شهردار اداره می شود و در سراسر جهان و به خصوص در کشور های توسعه یافته وظایف مختلفی دارد. شهرداری بخشی از تقسیمات کشوری می باشد که به صورت یک شرکت مادر با قدرتی مستقل اداره می شود. وظایف شهرداری به ۵ قسمت تقسیم می شود که شامل وظایف خدماتی، وظایف عمرانی، وظایف نظارتی و حفاظتی، وظایف رفاهی و مدیریت منابع می باشد.

وکیل شهرداری چه کسی است؟

در تصویب قوانین مربوط به شهرداری، نهاد های مختلفی دخیل هستند و مجلس شورای اسلامی به تنهایی این قوانین را تصویب نمی کند. بنابراین وکیل شهرداری باید برای دعاوی مربوط به شهرداری، بر همه مصوبات کاملا مسلط باشد. دیوان عدالت اداری مرجعی برای رسیدگی به شکایت از اقدامات خلاف قانون شهرداری می باشد. قوانین مربوط به شهرداری دارای پیچیدگی های خاصی هستند. افراد عادی به دلیل این که بر قوانین شهرداری تسلط کافی ندارند، نمی توانند این گونه پرونده ها را با موفقیت به نتیجه برسانند.

در واقع حل نشدن مشکلات افراد از یک طرف و ندانستن این که چه کاری باید انجام دهند از طرف دیگر سبب میشود افراد به دنبال کسی بروند که در این زمینه تخصص کافی داشته باشد. در این موارد باید به وکیل متخصص در امور شهرداری مراجعه کرد تا با تسلطی که به قوانین شهرداری دارد بتواند از حق و حقوق موکل خود به خوبی دفاع کند. در واقع وکیل مربوط به امور شهرداری با توانایی و آگاهی در امور حقوقی و آشنایی با ارگان شهرداری و زیر مجموعه های آن کمک بزرگی به حل مشکلات و مسائلی از این دست می نماید.

شهرداری

از جمله پرونده های مختلفی که افراد بابت آن ها به وکلای شهرداری مراجعه می کنند، می توان به اعتراض به رای صادر شده توسط کمیسیون های ماده ۹۹، ۱۰۰، ۷۷ و ۵۵ شهرداری، گواهی پایان کار و اخذ سند مالکیت، اخذ پروانه ساختمانی، وصول مطالبات پیمانکاران از شهرداری، مطالبه خسارت از شهرداری، تغییر کاربری ملک مسکونی به تجاری و … اشاره کرد.

وکیل متخصص شهرداری

از مباحث مرتبط با شهرداری می توان به مواردی چون دعاوی مربوط به شورا های اسلامی شهر ها، کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهر سازی و معماری اشاره کرد. در واقع برای این که شهرداری بتواند به دعاوی بین شهروندان و شهرداری راحت تر رسیدگی کند، نهاد های نام برده قوانین و مقررات شهرداری را تصویب می کنند. این قوانین باعث راحت تر شدن رسیدگی شهرداری خواهد شد. دعاوی مرتبط با امور شهرداری ها از آن دعاوی حقوقی به شمار می روند که باید یک نفر متخصص و مسلط به قوانین حقوقی به طور مستمر در پرونده حضور داشته باشد، تا بتواند با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن، حقوق افراد را بستاند. بنابراین بهتر است افراد در این موارد از وکیل متخصص در امور شهرداری بهره مند شوند.

وکیل شهرداری باید چه توانایی هایی داشته باشد؟

وکیل دعاوی شهرداری باید به قوانین مرتبط با شهرداری تسلط کامل داشته باشد و در نحوه طرح دعوا و اعتراض به تصمیمات نهاد ها و ارگان هایی همچون شهرداری تخصص کافی داشته باشند.

بهترین وکیل شهرداری

همان گونه که قبلا به آن اشاره شد، دعاوی مختلفی وجود دارد که برای رسیدگی به آن ها، کمیسیون های مربوط به خود شهرداری تصمیم می گیرند. بهترین وکیل شهرداری کسی است که بر قوانین شهرداری تسلط کافی داشته باشد و بتواند با تکیه بر آیین نامه ها و مقررات شهرداری، به نحو احسن از حقوق موکل خود دفاع کند. بهترین وکیل متخصص دعاوی شهرداری باید صادق باشد و از بی اطلاعی مردم نسبت به امور حقوقی سوء استفاده نکند. یک وکیل خوب باید مورد اعتماد باشد و از پرونده موکل خود، استفاده سودجویانه نکند.

بهترین وکیل تخصصی دعاوی شهرداری، باید رضایت موکل خود را به دست آورد و سعی در پیچیده کردن پرونده نداشته باشد و روال پرونده را جلو بیاندازد. دنبال تبلیغ نباشد و رسیدن به نتیجه تنها هدف او باشد و همچنین در مسائل تخصصی و علمی مربوط به خود دارای صلاحیت باشد. زود تر از شروع جلسه در دادگاه حضور داشته باشد، تا در صورتی که احتیاج بود امور مربوطه را انجام دهد. یک وکیل خوب به خاطر تبلیغ  کار خود وکلای دیگر را نزد موکل خود تخریب نمی کند. همچنین در جلسه دادگاه باید لایحه دفاعیه به همراه خود داشته باشد زیرا ممکن است وقت کافی نداشته باشد.

وکیل متخصص شهرداری

یکی دیگر از ویژگی های وکیل تخصصی شهرداری خوب، آشنایی با کمیسیون های شهرداری و همچنین مراجع حل اختلاف در صورت بروز اختلاف می باشد. یک وکیل خوب و با سواد باید به روز و آگاه باشد، یعنی علاوه بر داشتن دانش و تخصص کافی در این زمینه و آگاهی از قوانین و تبصره های شهرداری، باید اطلاعات کافی و به روزی از آئین نامه ها، بخش نامه ها و همچنین آرای وحدت رویه داشته باشد. چرا که به روز نبودن اطلاعات وکیل و نداشتن آگاهی در این زمینه، سبب می شود که در زمان فعالیت روی یک پرونده در نیمه راه متوجه شود که فلان قانون نسخ شده و به این ترتیب نتواند از موکل خود به درستی دفاع کند.

مزایای استفاده از وکیل شهرداری

در این قسمت می خواهیم به مزیت هایی که مشاوره گرفتن از وکلای شهرداری برای افراد دارد، اشاره کنیم:

  • روند پیگیری پرونده سریع تر پیش می رود، چرا که وکیل دعاوی شهرداری بر جزئیات قوانین مربوطه تسلط کامل دارد.
  • قوانین شهرداری با قوانین دیگر حقوقی تفاوت های زیادی دارد و فقط بهره مندی از وکیل شهرداری باعث حل مسائل این پرونده ها خواهد شد.
  • وکیل مربوط به امور شهرداری دانش و تخصص کافی برای دفاع از حقوق متقاضیان را دارد.
  • احتمال موفقیت پرونده در پرونده های مربوط به شهرداری، با داشتن وکیل متخصص شهرداری بالا می رود.
  • از آن جایی که بسیاری از شکایات و دعاوی علیه شهرداری در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شوند، وکیل خبره به دلیل آشنایی با قوانین دیوان عدالت، می تواند از موکل خود دفاع کند.

دعاوی مهم و شکایات علیه شهرداری ها

مسائل و دعاوی مربوط به امور شهرداری ها گسترده هستند و هر یک از آن ها در مکان خاصی رسیدگی می شوند. بعضی از این دعاوی در دیوان عدالت اداری بررسی می شوند، بعضی در دادگاه های حقوقی و برخی دیگر در دادگاه های کیفری مورد رسیدگی قرار می گیرند. در ادامه انواع این دعاوی و شکایات را بررسی می کنیم:

دعاوی شهرداری رسیدگی شده در دیوان عدالت اداری

از دعاوی شهرداری که در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شوند، می توان به شکایت از رای کمیسیون ماده ۷۷، اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، اعتراض به رای کمیسیون باغات، اعتراض به رای کمیسیون مشاغل مزاحم، شکایت از مصوبات کمیسیون ماده ۵، اعتراض به تملک غیر قانونی اراضی توسط شهرداری، شورای عالی شهر سازی و … اشاره کرد.

دعاوی شهرداری رسیدگی شده در دادگاه های حقوقی

برخی از دعاوی مهمی که در در دادگاه های حقوقی بررسی می شوند عبارتند از: مطالبه خسارت از شهرداری، ابطال قرارداد ها و صلح نامه هایی که با شهرداری یا شورای شهر منعقد شده است، دعاوی خلع ید، مزاحمت از حق و ممانعت از حق، دعاوی تصرف عدوانی و مطالبه بهای ملک از شهرداری که در این دعاوی ممکن است شهرداری نیز به عنوان خوانده قرار گیرد.

وظایف وکیل شهرداری

دعاوی کیفری علیه شهرداری

از دعاوی کیفری علیه شهرداری می توان به مواردی همچون ممانعت از حق و یا مزاحمت از حق، شکایت کیفری علیه شهرداری بابت تصرف عدوانی، دریافت وجه غیر قانونی، شکایت از شهرداری و مامورین آن به عنوان تخریب و ورود غیر قانونی به ملک اشاره نمود.

وکیل شهرداری در تهران

به دلیل جمعیت بیشتر در شهر تهران و همچنین بالا بودن ساخت و ساز مسکن در این شهر، قاعدتا حجم دعاوی شهرداری و شکایات از شهرداری بیشتر خواهد بود. در واقع پرونده های مربوط به مسائل شهرداری در تهران بیشتر از سایر شهر ها می باشد. بنابراین یک وکیل متخصص شهرداری در تهران باید تمرکز خود را روی کار و پرونده های مربوط به شهرداری گذاشته و کمیسیون ها و ادارات مربوط به شهرداری را به خوبی در تهران بشناسد. گروه وکلای دیوان عدالت اداری در تهران، با در اختیار داشتن وکیلانی با سابقه و متخصص که سالیان طولانی در این زمینه فعالیت نموده اند، آماده خدمت

هزینه وکلای شهرداری در تهران

به طور کلی نمی توان رقم قطعی و دقیقی برای دستمزد وکیل تخصصی دعاوی شهرداری در نظر گرفت. مواردی همچون موضوع پرونده، پیچیدگی های آن و میزان فعالیتی که وکیل بر روی پرونده انجام می دهد، بر هزینه نهایی تاثیر گذار است. حق الوکاله وکیل تخصصی شهرداری بر اساس تعرفه مصوب ریاست قوه قضائیه و با توافق بین وکیل و موکل تعیین می شود. به این صورت که مبلغی که به صورت عرف می باشد از طرف وکیل به موکل پیشنهاد می شود و سپس با مذاکراتی که بین آن ها صورت می گیرد، یک مبلغ به صورت توافقی در نظر گرفته می شود. رئیس قوه قضائیه هر ساله تعرفه ای تصویب می کند که حداکثر حق الوکاله برای دعاوی مختلف در آن مشخص می شود که این مبلغ قطعی نمی باشد.

مراجع رسیدگی به دعاوی مربوط به امور شهرداری

مرجع رسیدگی به شکایت از شهرداری، با توجه به نوع اختلاف و موضوع مسئله مورد دعوا، متفاوت می باشد. اگر از شهرداری شکایت کیفری شود، اصولا در دادسرای عمومی محل وقوع جرم، به آن شکایت رسیدگی می گردد. در صورتی که شهرداری و ارگان های وابسته به آن از مقررات و قوانین دولتی تخلف نمایند، رسیدگی به این شکایت ها در دیوان عدالت اداری انجام خواهد شد. در اینجا به برخی از دعاوی مربوط به امور شهرداری که در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شوند، اشاره می کنیم:

  • در صورتی که شهرداری بر خلاف قانون، پروانه ساختمان صادر کند و یا از صدور پروانه ساختمان بدون دلیل قانونی خودداری کند.
  • در صورتی که شهرداری در تملک اراضی و املاک مردم، مقررات قانونی را رعایت نکند. در این صورت اگر مالک برای ابطال تملک، طرح دعوی نماید باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کند.
  • در صورتی که شهرداری با سرپیچی از قوانین و مقررات، به شهروندان و افراد خسارت وارد کند. در این موارد افراد زیان دیده باید با گرفتن حکمی مبنی بر تخلف شهرداری، در دیوان عدالت اداری علیه شهرداری شکایت نماید.
حق الوکاله وکیل شهرداری چگونه تعیین می شود؟

مراجع دیگری نیز علاوه بر دیوان عدالت اداری وجود دارند که به دعاوی و شکایات علیه شهرداری ها رسیدگی می کنند. این مراجع در ادامه آورده شده اند:

  • کمیسیون بند ۲۰ ماده۵۵ قانون شهرداری
  • کمیسیون مندرج در ماده ۸ قانون نوسازی
  • کمیسیون ماده ۷ قانون گسترش فضای سبز شهرها
  • کمیسیون ماده ۸ قانون شهرداری
  • کمیسیون ماده ۹ قانون زمین شهری
  • کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران

توجه به این نکته ضروری است که تعداد زیادی از پرونده ها در مراجع قضایی، مربوط به دعاوی شهرداری و شهرسازی می باشد. مهم ترین این دعاوی عبارتند از:

دعاوی ساختمانی

  • تخلفات مربوط به ساخت و ساز
  • نوع کاربری ملک
  • الزام به صدور پروانه ساخت
  • تخلفات مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری
  • و …

دعاوی کیفری

  • تخریب ساختمان
  • درگیری و ضرب و شتم توسط مامورین شهرداری
  • مانع شدن از اشتغال به کسب و کار
  • و …

دعاوی عوارض

  • دعاوی مربوط به کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری
  • دعاوی مرتبط با عوارض تابلو و تبلیغات
  • دعاوی مربوط به صنف‌ها و مشاغل مختلف
  • دعاوی مربوط به عوارض ساخت و ساز
  • دعاوی مرتبط با عوارض تفکیک و افراز املاک
  • و …

دعاوی قراردادی

  • درخواست و مطالبات پیمانکاران ساختمانی
  • مناقصات و مزایده‌های مربوط به شهرداری
  • دعاوی قراردادی بین کارمندان شهرداری یا شهرداری با مردم
  • و …

دعاوی تصرف

  • مطالبه ارزش و بهای ملک
  • رفع تصرف عدوانی
  • رفع ممانعت
  • و …

سخن پایانی

برای انجام امور مربوط به شهرداری و طرح شکایت و اعتراض علیه این سازمان لازم است افراد از وکیلان متخصص در این زمینه بهره مند شوند. به این دلیل که وکیل متخصص دعاوی شهرداری دانش لازم و کافی در امور مربوط به شهرداری را دارد و می تواند موکل خود را در پرونده مربوطه راهنمایی کند و به احقاق حق افراد کمک کند. وکیل متخصص در امور شهرداری در گروه وکلای دیوان عدالت اداری، با توجه به سابقه ای طولانی مدت و داشتن پرونده هایی موفق در این زمینه، می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن پرونده شما را به نتیجه برساند.

نظرات
  1. محمد گفت

    عالی هستید موفق باشید

    1. admin گفت

      خیلی ممنون
      خوشحالیم که تونستیم در پرونده های قضایی تون کمک کنیم

  2. kamran tam گفت

    تشکر ویژه می کنم از شما با تیم خوبی که دارید واقعا پیگیر پرونده هستید ممنون 🙏🏻

    1. admin گفت

      ما انجام وظیفه می کنیم. امیداوارم همیشه موفق باشید

  3. Mohammad zar گفت

    خیلی ممنون از پیگیری مستمرتون بد از تجربیات بدی که با سایر وکلا داشتم واقعا قدر همچنین وکیل حرفه ای رو میدونم 👍🏻👍🏻👍🏻

    1. admin گفت

      باعث افتخاره برای ما که تونستیم کمکتون کنیم

    2. admin گفت

      ما وظیفمون رو انجام دادیم. سپاس از شما

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم