نمونه شکایات موفق به دیوان عدالت اداری

نمونه شکایات موفق به دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از مهم ترین مراجع قضائی، وظیفه رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص نسبت به سازمان های دولتی را دارد. ممکن است هر یک از افراد در طول زندگی خود با مشکلاتی روبرو شده باشند که ناگزیر به بردن درخواست خود به دیوان عدالت اداری شوند. در این صورت باید شکایتی تنظیم کنند تا به دیوان ارائه دهند، در این مطلب می خواهیم انواع نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری را بررسی کنیم.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

دیوان عدالت اداری در چه مواردی صلاحیت رسیدگی دارد؟

همان طور که گفته شد، دیوان عدالت اداری یکی از مراجع قضائی می باشد که به شکایات مردم علیه سازمان های دولتی، ماموران آن ها و آئین نامه های مربوطه رسیدگی می کند. دعاوی مورد بررسی در دیوان عدالت، ماهیت کیفری و مدنی ندارند، بلکه اختلافاتی می باشند که از ماهیت اداری برخوردارند. از این رو مرجعی به غیر از دادگاه های انقلاب یعنی همان دیوان عدالت اداری به این امور رسیدگی می کند. در ادامه به وظایف این مرجع قضایی خواهیم پرداخت:

  • رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم نسبت به اقدامات و تصمیمات دستگاه ها و واحد های دولتی
  • رسیدگی به اعتراضات نسبت به مقررات دولتی
  • رسیدگی به شکایات استخدامی علیه دولت
  • رسیدگی به اعتراضات از آراء مراجع شبه قضائی
  • دادرسی و رسیدگی به آئین نامه ها

در صورتی که افراد شکایتی در زمینه موارد ذکر شده در بالا داشته باشند، دیوان عدالت اداری در صلاحیت دادرسی و رسیدگی قرار می گیرد. ممکن است افراد در سازمان های مختلف دولتی، در مورد اقدامات و تصمیم گیری های یک نهاد اعتراض داشته باشند. همچنین ممکن است  با تصویب یک سری قوانین و یا عمل نکردن به قوانین قبلی، در یکی از سازمان های دولتی حقی از کسی تضییع شده باشد. در این صورت افراد می توانند با تنظیم یک شکایت نامه اقدام به اعتراض علیه سازمان مورد نظر در دیوان عدالت اداری نمایند.

طرح شکایت از سازمان های دولتی در دیوان عدالت اداری

برای ارائه موارد شکایت به دیوان عدالت اداری، لازم است افراد در مورد قوانین دیوان عدالت دانش و اطلاعات کافی را داشته باشند. معمولا مردم عادی از این قوانین بی اطلاع بوده و تخصصی در خصوص مقررات مربوطه ندارند. از این رو نمی توانند به تنهایی به پیگیری پرونده خود پرداخته و اقدام به طرح نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری نمایند. برای این کار لازم است افراد از یک وکیل متخصص دیوان عدالت اداری کمک بگیرند، تا بتوانند به خوبی شکایت را تنظیم کرده و تقدیم دیوان نمایند. وکیل دیوان همچنین به دلیل داشتن سال ها تجربه و تخصص در این زمینه، می تواند در پیگیری پرونده کمک شایانی به افراد نماید و در مواقع ضروری، راهکار های مناسب را به موکل خود ارائه دهد.

افراد برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باید از وکیل دیوان عدالت اداری کمک بگیرند

نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری

برای طرح موارد شکایت به دیوان عدالت اداری بر خلاف سال های گذشته، نیاز به رعایت تشریفات و اصول خاصی در این سازمان می باشد. در صورت عدم رعایت این اصول برای ارائه شکایت در دیوان عدالت، به خواسته افراد ترتیب اثر داده نخواهد شد.

متقاضیان باید از طریق سامانه ساجد و به صورت الکترونیکی برای طرح دعوی و شکایت خود اقدام کنند. در واقع افراد برای اقدام طرح شکایت به دیوان عدالت اداری، باید دادخواست خود را به عنوان ذی نفع و یا وکیل به عنوان درخواست دهنده دعوی ثبت کنند. همچنین مدارکی که برای اثبات ادعای مورد نظر در دست دارند، به همراه دادخواست خود ضمیمه کرده و بارگزاری نمایند. لازم به ذکر است که سامانه ساجد صرفا برای ثبت شکایت به دیوان عدالت می باشد و افراد برای انجام پیگیری های لازم باید از طریق سامانه ثنا اقدام نمایند. در این بخش می خواهیم چند نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری را بررسی کنیم.

نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری ۱

بسمه تعالی

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و عرض ادب

اینجانب ………………. فرزند ……………………… متولد ……………… در استان …… شهر ………. به شماره ملی ……  و سرپرست خانواده ای ۴ نفره می باشم و برای تامین نیاز های معیشتی خانواده با شرایط بسیار سخت و مشقت بار در محل ……………………….  در استان ……… به آدرس ……………… مشغول به کار بودم و باتوجه به سختی و دوری راه  در رساندن خود برای انجام مصاحبه در مورخه ……………………… نا توان بوده ام. در مصاحبه آزمون استخدامی نیز به دلیل استرس زیاد، فشار ناشی از دوری مسیر و البته بی توجهی مسئولین ذی ربط به سابقه و تجربه کاری بنده مطابق مداک ارائه شده، موفق به قبولی در مصاحبه آزمون استخدامی نبوده ام. لذا باتوجه به شرایط یاد شده و همچنین قبولی بنده در آزمون استخدامی و دارا بودن امتیازاتی همچون سابقه کار در امور مرتبط درخواست اعتراض به مصاحبه قبلی و انجام دوباره مصاحبه و قائل شدن امتیاز اولویت جهت استخدام افراد متخصص را  دارا می باشم. لذا خواهشمند است اقدامات لازم را در خصوص پیگیری موضوع و همچنین صدور دستور انجام دوباره مصاحبه استخدامی سازمان …………………… را مبذول بفرمایید .

با تشکر و تجدید احترام

امضا

نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری ۲

مشخصات طرفین

نام و نام خانوادگی

نام پدر

شغل

اقامتگاه

شاکی
وکیل شاکی آقا/خانم

طرف شکایت  بیمه تامین اجتماعی

موضوع شکایت : مطالبه خسارت و هزینه های درمانی از بیمه تامین اجتماعی

شرح شکایت و دلایل و مستندات

احتراماً شرح شکایت این است اینجانب ………… متولد ……….. شهر …………….. شهرستان …………… به شماره ملی ……… کارگر بخش ……… به موجب آسیبی که در حین کار متوجه دست چپ متوجه بنده شده است موقتا از انجام کار بازمانده ام. با وجود تقاضا از بیمه تامین اجتماعی برای جبران خسارت های ناشی از بیکاری حتی هزینه های درمان نیز پرداخته نشده است. لذا اینجانب با استناد به مدارک  فتوکپی پزشکی قانونی ارائه شده و نامه کارفرما در پیوست این دادخواست دریافت خسارت های ناشی از از کار افتادگی را دام..

باتشکر وتجدید احترام

امضاء

امضا یا اثر انگشت فرد شاکی باید توسط نیروی انتظامی یا یکی از ادارات دولتی یا بخشدار یا دفتر یکی از دادگاه ها و یا امام جماعت مسجد محل سکونت شاکی، گواهی شود. در صورتی که فرد شاکی خارج از ایران اقامت داشته باشد، امضای وی باید به گواهی یکی از ماموران کنسولگری جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد.

افراد می توانند برای شکایت به دیوان عدالت اداری از نمونه شکایت های موجود استفاده کنند

نمونه دادخواست تجدید نظر به رای صادره از دیوان عدالت اداری

ممکن است گاهی اوقات افراد به رای بدوی که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده است، اعتراض داشته باشند. در این صورت می توانند برای اعتراض به رای صادره، دادخواستی تنظیم نمایند تا در حکم دیوان عدالت، تجدید نظر صورت گیرد. نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری برای اعتراض به رای بدوی و درخواست تجدید نظر به صورت زیر خواهد بود:

    • مشخصات تجدید نظر خواه حقیقی
    • مشخصات تجدید نظر خواه
    • مشخصات وکیل تجدید نظر خواه
    • مشخصات تجدید نظر خوانده
    • شعبه صادرکننده رای تجدید نظر خواسته
    • شماره و تاریخ رای مورد اعتراض
  • تاریخ ابلاغ رای مورد اعتراض
  • شرح خواسته
  • دلایل و جهات تجدید نظر خواهی

نکته: مواردی که به عنوان نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری در قسمت های بالا مطرح شد، نقل قول می باشند.

سخن پایانی

افراد در صورتی که در ادارات دولتی به مشکلی مواجه شوند و یا احساس کنند در یکی از سازمان ها حق آن ها نادیده گرفته شده است، می توانند موارد شکایت به دیوان عدالت اداری را به صورت دادخواست تنظیم کرده و تقدیم دیوان عدالت نمایند. دیوان عدالت اداری با داشتن صلاحیت در رسیدگی به این امور، در اسرع وقت دادخواست شاکی را بررسی نموده و اقدام به صدور رای و تصمیم نهایی می نماید. در این امور بهتر است افراد از وکیل دیوان عدالت اداری کمک بگیرند، چرا که وکیل دارای تجربه کافی در پرونده های دیوان می باشد و می تواند پرونده افراد را به نتیجه مطلوب برساند.

در صورتی که نیاز به تنظیم نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری دارید و به دنبال یک وکیل خبره می گردید، به شما پیشنهاد می کنیم با کارشناسان ما در مجموعه گروه وکلای دیوان عدالت اداری تماس بگیرید. وکلای این مجموعه با برخورداری از سال ها تجربه در حوزه دیوان عدالت اداری بهترین راهکار ها را به شما ارائه می دهند. با ما تماس بگیرید.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم