اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰

اعتراض به رأی کمیسیون ماده 100

با توجه به روند رو به رشد ساخت و ساز بسیاری از مالکین با شهرداری منطقه خود به مشکل بر می ‌خورند و برای رسیدگی به پرونده مربوطه از طریق اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ اقدام می ‌نمایند. اگر شما هم چنین مشکلاتی با شهرداری منطقه خود دارید، مطالب پیش رو می ‌تواند به شما کمک کند تا سریع تر به نتیجه برسید.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

نمونه دادخواست اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰

نمونه متن اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ همان لایحه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰ است. این دادخواست بدوی برای اعتراض به رأی صادر شده از کمیسیون تجدید نظر در دیوان عدالت اداری است. نمونه لایحه اعتراض باید برای هر پرونده با توجه به ویژگی‌ ها و مطالعات خاص انجام شود. اما نمونه متن این لایحه به شرح زیر است.

شاکی:…..

وکیل شاکی:….

طرف شکایت: شهرداری شهر….

موضوع شکایت و خواسته: بدواً صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای رأی شماره …. کمیسیون شماره ۲۵ تجدید نظر ماده ۱۰۰ شهرداری…. و سپس نقض آن به جهت دلایل و مدارک پیوستی مبنی بر عدم انجام تخلف در این رابطه

ضمائم و مستندات: کپی مدارک ملی، رأی صادره در کمیسیون ماده ۱۰۰ و….

شرح شکایت: ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با اهداء سلام و تحیت.

احتراماً اینجانب…. فرزند…. به وکالت از آقای…. اعتراض خود را نسبت به رأی صادره در مورد پرونده موکلین بند آقایان…. در کمیسیون ماده ۱۰۰ را به شرح ذیل اعلام می‌نمایم.

مقاله پیشنهادی: نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰

مهلت اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰

مهلت اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ پس از انجام بررسی ‌های لازم و اعلام حکم، ۱۰ روز است. کمیسیون ماده ۱۰۰ به صاحبان پرونده فرصت می ‌دهد تا در این ۱۰ روز اعتراض خود را اعلام کنند و به این اعتراض رسیدگی می ‌کند.

در بخش پیش نمونه دادخواست اعتراض به کمیسیون ماده ۱۰۰ را ارائه نمودیم، اما قبل از آشنایی با نحوه نگارش دادخواست اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، باید بدانید که چه تخلفاتی در کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری مورد بررسی قرار می ‌گیرند.

مقاله پیشنهادی: رضایت همسایه در کمیسیون ماده ۱۰۰

در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به چه تخلفاتی رسیدگی می‌ شود؟

اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ در دیوان عدالت اداری در زمانی انجام می ‌شود که مالکین و سازندگان، بدون کسب مجوز اقدام به ساخت و ساز کرده باشند و یا کار های غیرقانونی هنگام ساخت بنا انجام داده باشند. از جمله این تخلفات که در کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ به آن ها رسیدگی می‌ شود، می ‌توان موارد زیر را برشمرد.

  • تغییر کاربری ساختمان به صورت غیر مجاز و بدون کسب مجوز
  • تجاوز به معابر شهری
  • احداث ساختمان بدون کسب مجوز یا ساخت بنا مازاد بر مواردی که در مجوز ساختمان ثبت شده است.
  • عدم ساخت پارکینگ یا ساخت پارکینگ بلااستفاده
  • عدم استحکام بنای ساخته شده
  • عدم رعایت چارچوب ‌های لازم برای ساخت بنا
  • تخلف از جانب مهندس ناظر ساختمان و عدم نظارت بر عملیات اجرایی ساخت و ساز
  • تائید خلاف واقع شده توسط مهندس ناظر در پایان کار و عدم گزارش تخلفات انجام شده به شهرداری
  • ساخت بنا با تراکم اضافی

 

چنانچه هر یک از این تخلفات صورت گرفته باشد، رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ ممکن است تغییر کند. پس از بررسی پرونده و اثبات تخلف معمولاً ۳ حکم برای آن بنا صادر می ‌شود. در بخش بعدی درباره تصمیمات و آراء کمیسیون ماده ۱۰۰ صحبت می ‌کنیم.

نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 چگونه است و چه مراحلی دارد؟

حکم کمیسیون ماده ۱۰۰ برای تخلفات مربوط به ساخت و ساز

ممکن است کمیسیون ماده ۱۰۰ در کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰، سه حکم را برای ساختمان ‌های متخلف تعیین کند که از آن ها می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

تخریب بنا

زمانی که ساخت و ساز بنا به صورت اصولی انجام نشده باشد و چارچوب ‌های لازم در نظر گرفته نشده باشد، برای متخلف جریمه در نظر گرفته می شود. در صورتی که متخلف از پرداخت جریمه شانه خالی کند، حکم تخریب بنا صادر می ‌شود.

تخلیه ساختمان

چنانچه کاربری یک ملک بدون کسب مجوز تغییر پیدا کرده باشد و مالک برای ساختمان پارکینگ احداث نکرده باشد، حکم به تخلیه این ساختمان داده می ‌شود تا ایراد های آن برطرف شود.

جریمه نقدی

در صورتی که کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ تشخیص دهد که یک ساختمان دارای اضافه بنا است و یا خارج از چارچوب‌ ها و مجوز های دریافتی احداث شده، اگر مشکل دیگری از طرف از نظر کمیسیون وجود نداشته باشد، می ‌توان با پرداخت جریمه از تخریب ساختمان جلوگیری کرد.

فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری نیز در مقاله ای با همین نام، در سایت وکیل دیوان عدالت موجود است. در صورت نیاز به محاسبه جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰، می ‌توانید به این مقاله مراجعه نمایید.

نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

پس از صدور رای بدوی در کمیسیون ماده ۱۰۰، متخلفان حق اعتراض به این رای دارند. از آنجا که رای صادر شده یک رای بدوی است، باید در مهلت مشخص شده که تنها ۱۰ روز است، متخلفان برای اعتراض اقدام کنند. اما به دلیل اینکه معمولاً افراد عادی مهارت و تخصص کافی در زمینه تکمیل و ارائه نمونه اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ را ندارند، بهتر است از وکلای مجرب در این زمینه کمک بگیرند یا از مشاوره متخصصان و کارشناسان سایت وکیل دیوان عدالت استفاده کنند.

گاهی اوقات رای صادر شده از کمیسیون ماده ۱۰۰ قطعی است. اعتراض به چنین پرونده ‌هایی کار بسیار دشواری می ‌باشد و حتماً باید برای اعتراض از کمک یک وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ کمک بگیرید. برای تنظیم دادخواست اعتراض نیز ابتدا باید دادخواست خود را در برگه ‌های مخصوص دیوان عدالت اداری آماده کنید و ضمائم و مدارک کافی برای اثبات ادعای خود آماده کنید. با توجه به اینکه مهلت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ در دیوان عدالت تنها ۱۰ روز است، ممکن است نتوانید مدارک کافی جمع آوری کنید. پس بهتر است حتماً از ابتدای کار از کمک وکلای متخصص استفاده کنید تا بتوانند در طول این مدت محدود، رای صادر شده را به نفع شما برگردانند.

سخن پایانی

نحوه تنظیم دادخواست و اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ کار پیچیده‌ای است. چرا که نیاز به شرح دقیق موضوع و ارائه مدارک و مستندات کافی دارد. در صورتی که شاکیان نتوانند به صورت روشن و واضح ماجرا را شرح دهند یا مدارک و دلایل کافی ارائه نکنند، ممکن است مجبور به پرداخت خسارت‌ های سنگین مالی شوند و یا حتی حکم به تخریب ساختمان آن ها داده شود. بنابراین بهتر است از کمک وکلای مجرب سایت وکیل دیوان عدالت استفاده نمایند و همچنین یک فرم اعتراض به کمیسیون ماده ۱۰۰ را مشاهده نمایید تا هنگام مراجعه به وکیل با مدارک و اسناد مورد نیاز مراجعه نمایید.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم