نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100

چنانچه آراء صادر شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مورد اعتراض قرار بگیرند، رسیدگی به اعتراض ‌ها به کمیسیون دیگری ارجاع داده می ‌شود که اعضای آن با اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ فرق دارند. برای آشنایی بیشتر با نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

نمونه لایحه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰

نمونه متن دفاعیه ماده صد شهرداری، هم به صورت انفرادی توسط مالک و هم به وسیله وکیل دادگستری قابل تنظیم است.

نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰ به این شرح است که برای تنظیم و تقدیم دفاعیه طرفین باید یک لایحه دفاعیه تهیه کنند که اثبات کننده عدم تخلف در ساخت و ساز باشد. این افراد باید بتوانند ثابت کنند که پروانه ساخت و ساز از شهرداری منطقه دریافت کرده اند و املاک و اراضی آن ها در محدوده شهر و حریم اطراف شهر قرار گرفته است.

در صورتی که حکم صادر شده از کمیسیون ماده ۱۰۰ به ضرر شما تمام شده است، می ‌توانید از کمک وکلای حرفه‌ای استفاده کنید تا رای را به نفع خودتان تمام کنید. گاهی اوقات نیز رای صادر شده به نفع مالک است. در این مواقع نیز شهرداری ‌ها به حکم صادر شده شکایت می ‌کنند و یک کمیسیون تجدید نظر برای بررسی و رسیدگی به اعتراضات تشکیل می ‌شود. آراء صادر شده از این کمیسیون تجدید نظر، غیر قابل برگشت و لازم الاجرا هستند.

مقاله پیشنهادی: اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰

مراحل پیش از تنظیم دفاعیه در کمیسیون ماده صد

به دلیل اینکه رسیدگی به چنین پرونده‌ هایی نیاز به دقت و زمان کافی دارد، قبل از اینکه لایحه دفاعیه به کمیسیون ارسال شود، اعتبار آن مورد ارزیابی قرار می ‌گیرد. از آنجا که شهرداری و اشخاص زیادی هستند که باید زمان خود را صرف رسیدگی به پرونده‌ های کمیسیون کنند، بنابراین اهمیت دارد که اعتبار پرونده ارزیابی شود.

پس از اینکه احراز صلاحیت دفاعیه انجام شد، در کمیسیون مورد بررسی و پیگیری قرار می ‌گیرد. قبل از تنظیم دفاعیه باید حتماً بدانید که میزان تخلف چقدر است. چرا که اندازه و شدت تخلف اهمیت زیادی دارد. در صورتی که میزان تخلف به حدی نباشد که در کمیسیون بررسی شود، رد صلاحیت می ‌شود. زیرا بعد از رسیدگی به این دفاعیه رای کمیسیون قطعی است.

مقاله پیشنهادی: رضایت همسایه در کمیسیون ماده ۱۰۰

تنظیم متن دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰

جهت تنظیم و ارائه لایحه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰، شهرداری آن منطقه پیگیری ‌های لازم را انجام می ‌دهد. در صورتی که خود شهرداری یا هر یک از مالکین به رای صادر شده شکایتی داشته باشند، باید توسط یک مرجع دیگر به این شکایت رسیدگی شود. دو مرحله برای رسیدگی به شکایت‌ ها وجود دارد.

  • مرحله بدوی
  • مرحله تجدید نظر

در صورتی که با متن دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰ آشنایی ندارید، می ‌توانید از وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ کمک بگیرید. شما می توانید با وکلای مجرب سایت وکیل دیوان عدالت تماس بگیرید و تنظیم لایحه دفاعیه را به کارشناسان این مجموعه بسپارید.

مرجع رسیدگی به شکایات کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

پس از آماده سازی و تنظیم نمونه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰، باید برای پیگیری پرونده به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایید. زیرا مهم‌ ترین مرجعی که به این پرونده ‌ها رسیدگی می‌ کند، دیوان عدالت اداری است.

البته برای پیگیری چنین پرونده ‌هایی ابتدا باید به شهرداری مورد نظر مراجعه کنید و به صورت اینترنتی پیگیر پرونده باشید. با توجه به اینکه شهرداری منطقه مورد نظر، زیر نظر دیوان عدالت اداری به آراء کمیسیون ‌های ماده ۱۰۰ رسیدگی می ‌کند، در صورتی که رای صادر شده در این کمیسیون به نفع مالک باشد، شهرداری می ‌تواند شکایت خود را ثبت کند. اما اگر از مالک، حقوق دفاعی او سلب شده باشد، در این مواقع مالک هم می ‌تواند به مرجع مورد نظر، یعنی دیوان عدالت اداری شکایت کند.

مقاله پیشنهادی: مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰

مرجع رسیدگی به شکایات کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

چه تخلفاتی در نحوه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰ بررسی می ‌شوند؟

  • در صورتی که اقدامات عمرانی مشخص شده بر خلاف اصول ایمنی، اصول فنی و استاندارد های بهداشتی باشند، چنین تخلفاتی به صورت جدی در لایحه دفاعی مورد بررسی قرار می ‌گیرند.
  • گاهی اوقات ساختمان ‌ها به گونه‌ای ساخته می ‌شوند که عیب و ایراد آن ها قابل برطرف شدن نیست. در این مواقع حتماً باید یک لایحه دفاعیه تنظیم شود.
  • بعضی از ساختمان‌ ها هستند که بدون کسب مجوز و پروانه ساخت، طراحی و ساخته می ‌شوند. رسیدگی به پرونده ‌های چنین ساخت و ساز هایی نیز در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد ارزیابی قرار می‌ گیرد.
  • چنانچه مالک جریمه ‌های مربوط به تخلف صورت گرفته را پرداخت نکند، مراجع عالی دیگری پیگیر این پرونده خواهند شد.
  • بعضی مواقع کاربری ساختمان ‌ها تغییر می ‌کند و کاربری ساختمان مطابق با پروانه ساخت دریافتی آن نیست. تنظیم یک لایحه دفاعی در این مواقع نیز ضروری است.
  • اگر ساخت و ساز در ملک یا زمین شخص دیگری صورت بگیرد، این مسئله نیز تخلف به شمار می‌آید و به عنوان کاربری غیرقانونی از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ و تنظیم لایحه دفاعیه، مورد پیگیری قرار می ‌گیرد.

مقاله پیشنهادی: فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری

نکات مهم حقوقی برای رسیدگی کمیسیون ماده ۱۰۰

توجه داشته باشید نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰ نیازمند آگاهی از نکات حقوقی این کمیسیون است. به عنوان مثال:

  • احداث یک ساختمان حتماً نیاز به پروانه معتبر دارد.

در صورتی که یک بنا بدون دریافت پروانه احداث ساخته شود، امکان تنظیم لایحه دفاعیه برای آن وجود ندارد. حتی اگر تخلفی صورت گرفته باشد که مطمئن باشید رای دادگاه به نفع شما تمام می ‌شود، نمی ‌توانید لایحه دفاعیه تنظیم کنید.

چنانچه برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی درباره کمیسیون ماده ۱۰۰ احتیاج به اطلاعات بیشتری دارید، بایستی از دیدگاه مراجع معتبر پرونده مورد نظر را مورد ارزیابی قرار دهید. از آنجا که هر کمیسیون به صورت جداگانه به یک شهرداری تقدیم می ‌شود، ممکن است هر یک از آن ها بر اساس قوانین خاصی اداره شوند. همان طور که می دانید افراد عادی اطلاعات زیادی درباره نکات حقوقی و کمیسیون ‌ها ندارند. پس بهتر است از مشاوره افراد کارشناس و وکلای مجرب در این زمینه استفاده کنند.

سخن پایانی

گروه حقوقی سایت وکیل دیوان عدالت متشکل از یک تیم حرفه‌ای وکلای پایه یک دادگستری است که در زمینه ارائه مشاوره‌ های حقوقی و تنظیم دفاعیه در کمیسیون ماده ۱۰۰ فعالیت می ‌کنند. در صورتی که نیاز به مشاوره دارید و اطلاعات کافی درباره نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ندارید، می ‌توانید با وکلای مجرب این مجموعه تماس حاصل فرمایید.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم