هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری

وقتی اقدام به شکایت، در یک مرجع قضایی یا اداری می‌ کنید، باید هزینه‌هایی مختلفی مثل: هزینه ابطال تمبر، هزینه بابت تصدیق نمودن مدارک، هزینه کارشناسی، هزینه وکیل و … را که با توجه ‌به پرونده شما متفاوت است را بپردازید. اما یکی از پرتکرارترین سؤالات و دغدغه‌ های اشخاصی که در دیوان عدالت اداری پرونده دارند، این است که هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری چگونه است؟ عوامل متعددی در هزینه وکیل دیوان عدالت اداری دخیل هستند که از جمله آن ها می توان به تجربه، مهارت، اعتبار و دانش وکیل یا موسسه حقوقی و همچنین موضوع شکایت اشاره کرد. در ادامه به بررسی تمام این موراد می پردازیم.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

گرفتن وکیل برای پرونده‌های دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری یکی از مراجع اداری عالی است که به شکایات اشخاص حقیقی و حقوقی جامعه، نسبت به نهادها و ارگان‌ های دولتی، مثل اعتراضاتی که افراد به ‌حکم هیات های حل اختلاف کارگر و کارفرما، آراء کمیسیون ماده صد و کمیسیون‌ های مالیاتی دارند، می ‌پردازد.

دعاوی مربوط به حوزه اختیارات و صلاحیت‌های دیوان عدالت اداری تنها در تهران، ثبت و پیگیری می شوند. اما شما می توانید برای پیگیری پرونده ‌های مربوط به دیوان عدالت اداری اقدام به گرفتن وکیل در تهران کنید.

در حقیقت تنها با پرداخت هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری می توانید بسیاری از هزینه های مالی و زمانی خود را کاهش دهید و شانس بردن در پرونده ها را بیشتر کنید.

مدارک مورد نیاز تشکیل پرونده دیوان عدالت اداری

برای تشکیل پرونده در دیوان عدالت اداری مدارک و اطلاعاتی مورد نیاز است تا بتوانید خواسته و ادعای خود را اثبات کنید؛ همچنین باید این مدارک و اطلاعات به ‌درستی در دادخواست درج یا ضمیمه شوند که در ادامه به بررسی کامل این موارد خواهیم پرداخت.

  • عنوان درخواست باید به طور صحیح، در ستون خواسته و به همراه تاریخ و شماره درج شود.
  • متن دادخواست و شرح خواسته از قسمت‌ های مهم در شکایت و تشکیل پرونده‌های دیوان عدالت اداری به شمار می ‌روند و باید به ‌درستی در دادخواست قید شوند.
  • مدارک و مستندات با توجه ‌به موضوع دادخواست، می ‌بایست جهت اثبات و حقانیت به پرونده ضمیمه گردند.

هزینه وکیل دیوان عدالت اداری چگونه محاسبه می شود؟

در پرونده ‌های دیوان عدالت اداری، با توجه ‌به مورد طرح شکایت و اینکه از کدام ارگان دولتی می‌ خواهید شکایت کنید، هزینه وکیل در دیوان عدالت اداری متفاوت است.

پرونده‌ های دیوان، پرونده ‌های حساسی هستند و اگر وکیل مربوطه توانایی، تجربه و دانش کافی در زمینه امور مربوط به دعاوی در دیوان عدالت اداری را نداشته باشد، ممکن است حتی با وجود مدارک و مستندات کافی، رأی به ضرر شخص شاکی صادر شود. بعضی افراد با این تفکر که وکیل دیوان، به شکل حضوری در دیوان عدالت اداری، مانند دادسرا و دادگاه و حضور پیدا نمی ‌کند، پس مبلغ حق ‌الوکاله کمتری هم دریافت می ‌کند، دچار اشتباه می ‌شوند. اما همان ‌طور که بیان شد، پرونده‌ های دیوان، حساسیت زیادی دارند و وکیل شما باید بسیار زبده و کاربلد باشد، در غیر این صورت توانایی احقاق حقوق شما را نخواهد داشت و پرونده به ضرر شما ختم خواهد شد.

پس هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری مبلغ مشخص و معینی نیست و با توجه‌ به این که هر نوع پرونده پیگیری ‌های خاص خود را دارد، نمی ‌توان عدد ثابت و مشخصی را به عنوان هزینه وکیل اختصاص داد.

با این وجود شما می ‌توانید، از طریق ارتباط با مشاوران و کارشناسان ما و شرح ‌دادن نوع و موضوع شکایت و طرف شکایت، اطلاعات دقیق ‌تری در خصوص هزینه وکیل دیوان عدالت اداری کسب نمایید.

نحوه محاسیه هزینه وکیل دیوان عدالت اداری

روش ‌های ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری

باید افزود که جهت ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری می‌ توانید از طریق یکی از روش ‌های ذیل اقدام نمایید:

  • استفاده از سامانه ساجد دیوان عدالت اداری و ثبت‌ نام و ثبت دادخواست در این سامانه به‌ صورت غیرحضوری و آنلاین
  • ثبت دادخواست به‌ وسیله دفتر خدمات الکترونیک قضایی و در سایت ir
  • ثبت نمودن حضوری دادخواست، با مراجعه به واحد ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری

سخن پایانی

باتوجه‌به مطالب فوق‌الذکر، وکیل دیوان عدالت اداری باید در امور مربوط به پرونده‌ های دیوان عدالت، بسیار باتجربه و توانمند باشد، تا بتواند از حقوق موکل خود به بهترین نحو، دفاع کند. اشخاص حقیقی و حقوقی می ‌توانند جهت پیگیری پرونده‌ های خود، با کمک وکیل دیوان روند پرونده خود را پیگیری نمایند. همچنین شما می ‌توانید با مشاوران و کارشناسان حقوقی ما در این زمینه مشورت کنید و اطلاعات دقیق ‌تری کسب نمایید. امیدواریم نهایت استفاده را از این مقاله برده باشید.

سوالات متداول

  1. چه کسانی می‌توانند، در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنند؟

تمامی اشخاص اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین نمایندگان قانونی یا قراردادی این افراد و تمامی ادارات، نهادها، واحدهای دولتی و شهرداری‌ها

  1. هزینه حق‌الوکاله در دیوان عدالت اداری چگونه است؟

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری، نرخ  ثابت و معینی ندارد و حق‌الوکاله وکیل، باتوجه‌به این که شکایت شما علیه کدام واحد دولتی است، تغییر می‌کند و ثابت نیست.

  1. مدارک موردنیاز جهت ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری چه مدارکی هستند؟

عنوان خواسته، در ستون خواسته به همراه تاریخ – متن دادخواست و شرح خواسته – مدارک و مستندات مربوط به موضوع خواسته

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم