اعتراض به رای هسته گزینش در دیوان عدالت اداری

اعتراض به رای هسته گزینش در دیوان عدالت اداری

هر ساله آزمون های استخدامی زیادی، برای جذب کارمندان در ارگان های دولتی یا نیمه دولتی برگزار می گردد و پس از آن، با افراد پذیرفته شده مصاحبه انجام می شود. اگر افراد به رای هسته گزینش یا هیات مصاحبه کننده اعتراض داشته باشند، می توانند شکایت خود را تا دو ماه بعد از اعلام رای ثبت کنند. داوطلبان باید شکوائیه خود را به واحد رسیدگی به شکایات (هسته گزینش و هیات مرکزی) تسلیم نمایند. شکوائیه باید توسط شخص شاکی و به شکل کتبی، با گرفتن رسید یا ارسال آن با پست سفارشی، انجام گیرد.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

چگونگی رسیدگی به اعتراضات و شکایات گزینش داوطلبان

در‌صورت اعتراض به رای گزینش در دیوان عدالت اداری، هسته گزینش و هیات مرکزی، تنها یک‌ بار مکلف اند به یک شکایت رسیدگی و اقدام به صدور رای کنند. همچنین هسته گزینش و هیات مرکزی “البته غیر از تجدید نظر دوم” موظف‌اند، در‌صورتی که رای قابل تجدید نظر است، مرجع تجدید  نظر و همینطور زمان مقرر قانونی جهت اعتراض به رای هسته گزینش را اعلام نمایند.

داوطلب گزینش تنها یک بار در مرحله نخست می تواند از هسته گزینش و یک بار از هیات، درخواست تجدید نظر کند و رسیدگی بیشتر از یک بار در هر یک از این مراجع، غیر مجاز است. اگر شکوائیه به وسیله فرد دیگری، غیر از شخص داوطلب، یا نماینده قانونی او تقدیم شود، هسته گزینش و هیات مرکزی فارغ از رسیدگی پرونده هستند. همچنین در صورتی که شکوائیه خارج از زمان مقرر شده وارد شود، هسته و هیات به پرونده رسیدگی نمی کنند و نتیجه مورد درخواست شده نیز، به داوطلب اعلام خواهد شد.

در تجدید نظر دوم، هیات بعد از مشاهده و بررسی  پرونده و شنیدن دفاعیات حضوری شخص داوطلب، رای پرونده را صادر خواهد کرد. در صورت عدم حضور شخص ذینفع نیز، رسیدگی به پرونده انجام خواهد شد. طبق ماده ۴۳ آیین نامه اجرایی قانون، افشا نمودن اطلاعات و محتوای پرونده ها مجاز نیست. داوطلب می‌تواند، با اطلاع قبلی هیات، از حضور شخص دیگری به عنوان شاهد در جلسه استفاده نماید.

هیات و هسته موظف‌اند، در صورتی که داوطلب به طور کتبی درخواست کند، موارد و دلایل پذیرفته نشدن وی را، به صورت محرمانه، کلی و کتبی به او اعلام نمایند. هیچ یک از مقامات اداری و دولتی، حق تغییر رای هسته یا رد آن را ندارد، جز در موارد نقض، که دیوان عدالت اداری و هیات عالی، تصمیم دیگری لحاظ کند و یا آن را نقض کند.

مواردی که در ادامه شرح داده می شوند، در حیطه وظایف هسته گزینش و هیات ها نیستند و اگر شکوائیه ای در این موارد صادر شود، دبیرخانه مربوطه وظیفه رسیدگی به آن را دارد.

  • داوطلبان ورود به موسسات آموزش عالی غیر بورسیه، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که به مراجع مشمول قانون گزینش وابسته نیستند.
  • اعضا هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و قضات
  • اعضا نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، شامل کادر نظامی و غیر نظامی نیروی انتظامی، ارتش و سپاه

نکاتی که باید در شکواییه داوطلب قید شود

مشخصات داوطلب باید به طور کامل و صحیح در شکواییه قید شوند، این مشخصات به شرح ذیل است.

  • نام و نام خانوادگی
  • نام پدر
  • شماره شناسنامه
  • امضا
  • شماره تماس
  • آدرس محل کار و آدرس محل سکونت
  • ارائه موارد و جهات تجدید نظر خواهی
  • ادله به همراه مستندات اعتراض، همین طور درج رای صادره در شکوائیه بعد از تجدید نظر دوم.

حداکثر تا ۲ ماه بعد از ابلاغ آرا، معترضان می‌توانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند، تا پرونده از لحاظ نقض مقررات و قوانین بررسی شود.

مواردی که در شکواییه اعتراض به رای هسته گزینش باید رعایت شوند

مراحل و چگونگی درخواست تجدید نظر

داوطلب می‌تواند در صورت اعتراض به رای صادره، با تکمیل فرم درخواست تجدید نظر اول، نسبت به رسیدگی مجدد پرونده خود اقدام نماید. در صورت اعتراض به رای تجدید نظر اول نیز می تواند با تکمیل فرم تجدید نظر دوم اعتراض خود را اعلام نماید. البته هر کدام از مراجع تجدید نظر اول و دوم، تنها یک‌بار می توانند به یک شکایت رسیدگی کرده و اقدام به صدور رای نمایند.

درخواست تجدید نظر اول

زمانی که اعضا شورا نظر دهی پرونده داوطلبی را بررسی می کنند، با نامه به مدیریت توسعه سازمان و سرمایه انسانی نظر خود را اعلام می کنند. پس از آن این نظر به داوطلب استخدام اطلاع داده می شود، تا وی برای دیگر مراحل استخدام مراجعه کند. در صورت منفی بودن رای، به صورت حضوری به داوطلب اطلاع داده خواهد شد و از وی رسید دریافت می شود. داوطلب می تواند در صورت ارائه درخواست کتبی، دلایل هسته گزینش را به شکل کتبی دریافت نماید.

داوطلب در صورت اعتراض داشتن نسبت به رای صادر شده، تا حداکثر ۲ ماه بعد از ابلاغ رای، می‌تواند با تکمیل نمودن فرم درخواست تجدید نظر اول، تقاضای تجدید نظر خود را ثبت کند. داوطلب می تواند، فرم درخواست تجدید نظر را، از هسته گزینش یا وب سایت هسته دریافت کرده و پس از تکمیل نمودن آن را پست کند. هم چنین شخص می تواند به صورت حضوری فرم را به هسته گزینش ارائه کرده و رسید آن را دریافت کند.

هسته گزینش مکلف است، پرونده را به شورای تجدید نظر ارجاع دهد و پس از اقدامات لازم “در صورت لزوم، تحقیق و استعلام و مصاحبه مجدد” رای خود را صادر کند و نتایج را به شخص داوطلب و کارگزینی اعلام نماید. این تجدید نظر، تجدید نظر اول است و حداکثر مهلت قانونی رسیدگی و اعلام رای در تجدید نظر اول ۱ ماه است.

زمان مقرر جهت اعلام رای برای پرونده های تجدید نظر متغیر است و گاهی اوقات از ۲ هفته تا ۲ ماه ممکن است ادامه پیدا کند. در تجدید نظر اول داوطلب می تواند با اطلاع و وقت قبلی، در جلسه شورای هسته گزینش شرکت داشته باشد و از پرونده خود در حضور اعضا شورا دفاع کند.

حقوق و مزایا و چگونگی استخدام یا ادامه اشتغال داوطلبانی که در تجدید نظر اول یا دوم پذیرفته می شوند، مطابق با تبصره سه، ماده بیست و سه آیین نامه اجرایی قانون گزینش است.  اگر داوطلب شکایتی داشته باشد، می تواند به دیوان عدالت اداری نیز مراجعه نماید.

درخواست تجدید نظر دوم

در صورتی که داوطلب، در تجدید نظر اول نیز رد شود، می تواند با تکمیل فرم تجدید دوم اعتراض به رای هسته گزینش را مجددا ثبت کند. داوطلب باید حداکثر تا ۲ ماه بعد از تاریخ ابلاغ رای، به هیات مرکزی گزینش، که مسئول رسیدگی به درخواست تجدید نظر دوم است، درخواست خود را اعلام نماید. داوطلب می تواند فرم درخواست تجدید نظر دوم را، از هیات مرکزی یا هسته گزینش و یا وب سایت های این مراجع تهیه کند و به همراه ضمائم، مستندات و مدارک لازم، به هیات مرکزی گزینش ارائه نماید. جهت ارائه فرم درخواست تجدید نظر به هیات مرکزی گزینش راه هایی وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم.

  • مراجعه متقاضی به دبیرخانه هیات مرکزی گزینش و ارائه درخواست به این هیات
  • پست کردن فرم درخواست تجدید نظر به آدرس هیات مرکزی گزینش
  • تحویل فرم به هسته گزینش مربوطه که بعد از آن، هسته گزینش با ضمیمه کردن پرونده داوطلب، آن ها را به هیات مرکزی ارسال می‌کند.
مراحل درخواست تجدید نظر به رای هسته گزینش

نکات مهم در تکمیل نمودن فرم درخواست تجدید نظر

  • وارد کردن مشخصات فردی به طور کامل
  • آدرس دقیق محل کار و سکونت و شماره تلفن داوطلب
  • ثبت مقطع استخدامی
  • ضمیمه نمودن آرا بدوی و تجدید نظر به فرم

چگونگی تحویل دادخواست به دیوان عدالت اداری

جهت رسیدگی به پرونده، داوطلب باید دادخواستی به زبان فارسی تکمیل کرده و به همراه کلیه ضمائم و مستندات و مدارک، در ۳ نسخه، به دیوان عدالت اداری تحویل نماید.یکی از دلایل رد اعتراض به رای گزینش در دیوان عدالت اداری، این است که داوطلبان، به جای طرف شکایت قرار دادن هیات مرکزی گزینش، دانشگاه علوم پزشکی و … را طرف شکایت خود قرار می دهند.در این صورت، شکایت داوطلب طبق ماده سیزده قانون دیوان عدالت اداری و به دلیل نا‌مرتبط بودن موضوع به طرف شکایت، رد خواهد شد.اجرا رای دیوان عدالت اداری، تنها در صورت ابلاغ قضایی رای به دبیرخانه هسته گزینش و یا دبیرخانه هیات مرکزی که توسط مامور ابلاغ قضایی دادگستری انجام گرفته باشد، میسّر است.

سخن پایانی

داوطلبان گزینش، می تواند با تقدیم شکواییه، اعتراض به رای هسته گزینش را ثبت کنند. البته بهتر است، قبل از تنظیم شکوائیه و اعتراض به رای هسته گزینش، حتما چند نمونه رای هسته گزینش را مطالعه نمایید تا با نوع تنظیم این شکواییه بیشتر آشنا شوید.

سوالات متداول

  • از چه طریقی می توان فرم درخواست تجدید نظر را به هیات مرکزی گزینش تقدیم کرد؟

۱٫مراجعه حضوری   ۲٫به وسیله پست   ۳٫تحویل فرم به هسته گزینش

  • نکات مهم در تکمیل فرم درخواست تجدید نظر چیست؟

۱٫نوشتن مشخصات فردی به طور کامل   ۲٫آدرس دقیق محل کار و محل سکونت و شماره تلفن   ۳٫درج مقطع استخدامی   ۴٫ضمیمه کردن آراء بدوی و تجدید نظر به فرم

  • در صورت اعتراض به رای هسته گزینش و هیأت تا چه مدت داوطلب می تواند اعلام اعتراض کند؟

با توجه به پرونده از ۲ هفته تا حداکثر ۲ ماه داوطلب حق درخواست تجدید نظر دارد.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم