اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

رسیدگی به پرونده های شکایت علیه ارگان های دولتی و دستگاه های اجرائی وظیفه مرجعی به نام دیوان عدالت اداری می باشد. مقر اصلی این مرکز در پایتخت قرار دارد که از طریق رسیدگی های قضائی به پرونده های شکایت از ارگان های دولتی رسیدگی می کند. دیوان عدالت اداری برای حمایت از شاکی فرصتی را در اختیار او قرار داده است که در صورت داشتن اعتراض به آراء صادر شده از هیئت های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی، بتواند اعتراض خود را در این مرجع مطرح کند. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری را بررسی کنیم.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

موارد اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

هیئت تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی، یکی از دادگاه های اختصاصی اداری می باشد و آراء صادره از این هیئت ها قطعی خواهند بود. با این حال ممکن است پس از صدور رای در هیئت های بدوی و یا تجدید نظر شعب تشخیص مطالبات تامین اجتماعی، یکی از طرفین یا هر دوی آن ها نسبت به آراء صادر شده اعتراض داشته باشند. در صورتی که اعتراض آن ها در یکی از موارد زیر باشد، می توانند در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نموده و درخواست نقض آراء قطعی را ارائه دهند:

  • در صورت عدم رعایت قوانین موضوعه ماهوی توسط شعب
  • در صورت عدم رعایت مقررات شکلی از لحاظ مخالفت با مقرره های شرع یا قانون

مقاله مرتبط: وکیل تامین اجتماعی

چگونگی رسیدگی دیوان عدالت اداری در اعتراض به آراء سازمان تامین اجتماعی

در مورد نحوه رسیدگی به اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری، باید بگوییم که دیوان عدالت به صورت شکلی به این مسئله رسیدگی می کند و رای صادره از سوی دیوان نهایی خواهد بود. به این معنی که آخرین مرحله رسیدگی قضائی به خسارت تاخیر و جریمه های نقدی ناشی از اجرای قانون تامین اجتماعی، اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی در حق بیمه و … پس از رسیدگی در این مرحله، نهایی خواهد شد. همچنین در صورتی که رای سابقا اجرا نشده باشد، پس از این مرحله به اجرا گذاشته می شود.

باید این نکته را بدانید که در دیوان عدالت اداری، موضوع با تمام جوانب آن مورد رسیدگی قرار نمی گیرد؛ بلکه دیوان رای صادره را از جهت نقض قوانین و مقررات، مورد بازبینی قرار می دهد و در صورتی که از این لحاظ دچار اشکال باشد به آن رسیدگی می نماید. به طوری که در قانون دیوان عدالت اداری نیز به این امر اشاره شده است. در همین راستا در بند ۲ ماده ۱۰ دیوان عدالت اداری آمده است که چنان چه تشخیص و احراز در مخالفت با قانون و شرع باشد، نسبت به نقض آن اقدام می کند.

متن قانون به صورت زیر است (متن به صورت نقل قول می باشد):

“دیوان عدالت اداری، رای صادره از هیئت های تشخیص مطالبات سازمان را در صورتی که موافق قوانین و مقررات صادر شده باشد، ابرام (تائید) می نماید و در صورتی که مخالف قوانین و مقررات صادر شده باشد، نقض می نماید.”

مقاله پیشنهادی: نمونه شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

در دیوان عدالت اداری، موضوع با تمام جوانب آن مورد رسیدگی قرار نمی گیرد و تنها از جهت نقض قوانین و مقررات، بازبینی می شود

نظر دیوان عدالت اداری مبنی بر نقض رای صادره از هیئت های تشخیص مطالبات

در صورتی که نظر دیوان عدالت مبنی بر نقض رای صادره از هیئت های تشخیص مطالبات (نقض ماهوی) باشد، بایستی پس از نقض رای، موضوع مورد اختلاف را جهت صدور رای جدید به هیئت های تشخیص مطالبات ارجاع دهد. هیئت مذکور نیز موظف است با توجه به نظر دیوان عدالت اداری، مجددا اقدام به رسیدگی نموده و رای دیگری صادر کند.

در واقع اگر موضوع مطرح شده در دیوان عدالت اداری، دارای جنبه ماهوی باشد، بایستی پرونده از طرف دیوان به آخرین شعبه رسیدگی کننده رای قطعی جهت رسیدگی ارجاع گردد. اما اگر موضوع فاقد جنبه ماهوی باشد، خود دیوان مکلف است ضمن نقض رای صادره، به پرونده رسیدگی نماید.

پس از صادر شدن رای بدوی از طرف دیوان عدالت اداری در خصوص اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری، در صورتی که طرفین به رای صادره اعتراض داشته باشند، می توانند ظرف مدت ۲۰ روز اعتراض خود را در شعبه تجدید نظر دیوان ثبت نمایند.

چنان چه رای صادر شده از طرف هیئت های تشخیص توسط دیوان عدالت نقض شود، اجرای رای تا زمان رسیدگی و صدور رای جدید هیئت های تشخیص مطالبات متوقف خواهد شد. علاوه بر این، دستور موقت اجرای احکام در دیوان عدالت اداری نیز سبب توقف رای در دیوان خواهد شد. این نکته را در نظر داشته باشید که چنان چه یک رای، صادر شده و قطعی گردد، اجرا خواهد شد؛ حتی طرح آن در دیوان عدالت اداری نیز مانع اجرا نمی گردد. اما با درخواست دستور موقت می توان از اجرای رای پس از قطعی شدن جلوگیری کرد.

دیوان عدالت اداری به آراء قطعی شده رسیدگی می کند و در صورتی که رای قابلیت تجدید نظر داشته باشد، به دیوان راه پیدا نمی کند. با این اوصاف به رایی قطعی گفته می شود که دیگر قابلیت رسیدگی در مراجع بدوی و تجدید نظر هیئت های تشخیص را نداشته باشد و لازم الاجرا باشد.

اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری و نحوه رسیدگی دیوان عدالت به این اعتراض مورد بررسی قرار گرفت. امیدواریم توانسته باشیم به سوالات شما در این خصوص پاسخ دهیم. گروه وکلای دیوان عدالت اداری با در اختیار داشتن وکلای متخصص و مسلط به قوانین مربوطه می تواند پاسخ گوی نیاز های شما در این زمینه باشد. کارشناسان ما در این مجموعه با انجام اقدامات قانونی و حرفه ای سبب هموار تر شدن مسیر شما برای رسیدن به هدف خواهند شد و تا انتهای کار در کنار شما عزیزان خواهند بود. در صورت نیاز به مشاوره با وکلای ما در این مجموعه تماس بگیرید.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم