اعتراض به ارای کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری

اعتراض به اراي كميسيون رسيدگي به امور اب هاي زيرزميني در ديوان عدالت اداري

با توجه به کم آبی موجود در کشور و وضعیت نابسامان آب به خصوص در استان هایی همچون استان فارس و سیستان و بلوچستان، سازمان های دولتی بایستی اقدامات زیادی را برای حفظ منابع آبی کشور انجام دهند. سازمان آب کشور عموما در این رابطه مسئولیت دارد و افراد باید در خصوص استفاده از منابع آبی مختلف مجوز های لازم را از این سازمان دریافت کنند. اعتراض به ارای کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری، یکی از مهم ترین دعاوی علیه شرکت های آب منطقه ای می باشد.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری

صدور پروانه چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری از اختیارات و وظایف شرکت های منطقه ای آب می باشد. در سال ۱۳۸۵ قانونی با عنوان “قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری” به تصویب رسید. این قانون علام می دارد کلیه چاه های موجود در دشت های کشور که قبل از سال ۱۳۸۵ حفر شده اند، بایستی با توجه میزان آب و وضعیت دشت های کشور، اقدام به صدور پروانه نمایند. مطابق با این قانون تمامی اختلافات ناشی از اجرای قانون مذکور و همچنین قانون توزیع عادلانه آب در کمیسیونی تحت عنوان ” کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیرزمینی” رسیدگی می گردد.

قبل از تصویب این قانون در صورت صدور و یا عدم صدور پروانه برای افراد در حوزه های مختلف، افراد برای شکایت به دادگستری مراجعه می کردند؛ اما در حال حاضر، شاکیان می توانند در صورت داشتن شکایت می توانند به کمیسیون آب های زیرزمینی مراجعه کنند و در این خصوص طرح شکایت نمایند.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تشکیل کمیسیون از وظایف وزارت نیرو می باشد و در حوزه هر استان تشکیل می گردد؛ از این رو می توان گفت حوزه صلاحیت کمیسیون، استانی است. پرونده های باز شده در محاکم عمومی بایستی از تاریخ تصویب قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه به این کمیسیون ارجاع شوند.

اعضای تشکیل دهنده کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی

کمیسیون رسیدگی به آب های زیرزمینی شامل ۳ عضو می باشد که به شرح زیر می باشند:

  • یک نفر قاضی با حکم ریاست قوه قضائیه
  • یک نماینده از سازمان جهاد کشاورزی استان
  • یک نماینده از طرف مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مربوطه

رای نهایی توسط قاضی عضو کمیسیون صادر می گردد و مطابق با قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری در هر استان کمیسیون برای رسیدگی به اقدامات مذکور تشکیل می گردد. به عنوان مثال کمیسیون مربوط به شرکت آب منطقه ای استان فارس در محل شرکت مذکور واقع در شهر شیراز تشکیل می شود.

در مورد تشکیل کمیسیون باید به این نکته توجه داشته باشید که حضور یک به یک اعضا برای تشکیل کمیسیون الزامی خواهد بود. این در حالی است که در محاکم عمومی تجدید نظر حضور دو عضو هم کفایت می کند.

حضور تمامی اعضا برای تشکیل کمیسیون الزامی می باشد

تشکیلات کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری

قبل از توضیح نحوه طرح شکایت در کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیرزمینی باید بگوییم که یکی از ارکان مهم این کمیسیون دبیرخانه می باشد. فرد شاکی لازم است با دبیرخانه آشنایی داشته باشد. دبیرخانه در شرکت سهامی آب منطقه ای- استانی واقع شده است و در حوزه شهرستان ها وجود ندارد. از این رو شاکی یا وکیل وی باید به حوزه استانی مراجعه کند و همچون دیوان عدالت اداری نمی توان برای طرح شکایت به دفاتر خدمات الکترونیکی در حوزه شهرستان ها مراجعه کرد. از جمله وظایف مهمی که دبیرخانه ها دارند به شرح زیر می باشد:

  • دریافت شکایت
  • ثبت شکایت
  • اعلام و ابلاغ رای کمیسیون به شاکی یا وکیل او

شاکیان و وکلای آن ها باید شکایت خود را به دبیرخانه تقدیم کنند و دبیرخانه نیز موظف است شکایت آن ها را ثبت کرده و رسید تحویل دهد. از طرفی در موارد تجدید نظر خواهی شاکی از رای کمیسیون به دیوان عدالت اداری، تهیه لایحه دفاعیه از رای کمیسیون بر عهده دبیرخانه خواهد بود.

اعتراض به ارای کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیرزمینی یکی از کمیسیون های اداری است که رای صادره از آن در دیوان عدالت اداری قابل شکایت و پیگیری می باشد. مطابق با تبصره ۵ ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری، رای کمیسیون ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ، قابلیت اعتراض در دیوان عدالت اداری را دارد.

با این حال با  تصویب قانون جدید در دیوان عدالت اداری، طبق ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب در تاریخ ۲۵/۳/۱۳۹۲ آرای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیرزمینی برای اشخاص داخل کشور به مدت سه ماه و برای افرادی که در خارج از کشور ساکن هستند، به مدت ۶ ماه از تاریخ ابلاغ قابل شکایت در دیوان عدالت اداری خواهد بود.

شاکیان می توانند در کنار درخواست نقض رای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیرزمینی از شعبه رسیدگی کننده، تقاضای صدور دستور موقت اجرای رای کمیسیون را نیز ارائه دهند. توجه داشته باشید که صرف درخواست شاکی جهت صدور دستور موقت، بدون در نظر گرفتن شرایط صدور دستور موقت در دیوان عدالت اداری تکلیفی برای قاضی شعبه رسیدگی کننده، جهت صدور دستور موقت ایجاد نخواهد کرد.

پس از صدور رای بدوی در دیوان عدالت اداری، فرد شاکی یا وکیل او به مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ مهلت دارند تا در شعبه تجدید نظر دیوان عدالت شکایت کنند و درخواست تجدید نظر ارائه کنند.

نکته ای که در مورد اعتراض به ارای کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری وجود دارد این است که شاکی یا وکیل او بایستی دادخواست خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم کنند، نه دبیرخانه کمیسیون. بنابراین این دادخواست و اعتراض دیگر بر اساس قواعد ابلاغی وزارت نیرو نخواهد بود. از این رو شاکی برای اعتراض به آرای صادره از این کمیسیون نیازی به رعایت شرایط شکلی قواعد ابلاغی وزارت نیرو نخواهد داشت؛ بلکه دادخواست اعتراض بایستی بر اساس شرایط شکلی قانون دیوان عدالت اداری باشد.

رای صادره از کمیسیون امور آب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری قابل شکایت و پیگیری خواهد بود

نحوه رسیدگی به شکایات در کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی

 

نحوه رسیدگی به اعتراضات در این کمیسیون به این شکل است که فرد شکایت خود را به همراه مدارک و ادله در قالب یک درخواست به دبیرخانه کمیسیون ارائه می دهد. دبیرخانه نیز ادله و مدارک را بررسی کرده و آن ها را به کمیسیون ارسال می کند. کمیسیون مربوطه پرونده را به کارشناس ارجاع نموده و کارشناس موظف است ظرف مدت ۲۰ روز نظر خود را به کمیسیون اعلام نماید.

پس از اعلام نظر کارشناس مربوطه، کمیسیون با بررسی ادله و مدارک کارشناس و همچنین ادله و مدارک شخص شاکی در خصوص صدور پروانه، رای را صادر نموده و به دبیرخانه ارسال می کند. دبیرخانه نیز رای صادر شده از سوی کمیسیون را به فرد شاکی ابلاغ می نماید. همان طور که گفته شد رای صادره مطابق با قانون مربوطه ظرف مدت ۲۰ روز از ابلاغ رای قابل تجدید نظر در دیوان عدالت اداری خواهد بود.

برای ارائه درخواست تجدید نظر در دیوان عدالت اداری نیز، فرد شاکی باید ابتدا شکایت خود را به همراه مدارک و ادله به دیوان عدالت اداری ارسال کند. پس از ارسال رای صادر شده به همراه شکایت به دیوان عدالت اداری، رای به دفتر کل ارجاع می شود و در آن جا مطابقت شکایت مطروحه با قوانین و مقررات مربوطه بررسی می شود. در صورتی که از لحاظ قانونی اشکالی وجود نداشته باشد، شکایت مورد نظر از طریق رئیس دیوان عدالت اداری به یکی از شعبات ارسال شده و در آن جا مورد رسیدگی قرار می گیرد و در نهایت حکم مربوطه صادر می گردد.

از آن جایی که امور مربوط به دیوان عدالت اداری تخصصی می باشند، بهتر است افراد برای اعتراض به ارای کمیسیون رسیدگی به امور اب های زیرزمینی در دیوان عدالت اداری از یک وکیل متخصص در این زمینه استفاده کنند. وکیل دیوان عدالت اداری با داشتن تخصص در امور مربوط به دیوان می تواند پرونده شما را پیگیری کرده و در کم ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه برساند. شما می توانید با وکلای ما در گروه وکلای دیوان عدالت اداری تماس بگیرید و با خیالی آسوده، پیگیری پرونده خود را در این خصوص به ما بسپارید. کارشناسان و وکلای ما با برخورداری از سال ها تجربه در خصوص امور مربوط به دیوان عدالت اداری و کمیسیون های مربوطه، می توانند شما را در این مسیر پر پیچ و خم یاری کنند.

 

 

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم