وکیل کمیسیون ماده ۷۷

وکیل کمیسیون ماده 77

کمیسیون ماده ۷۷ یکی از معروف ترین کمیسیون های مقرر در قانون شهرداری می باشد که وظایف و صلاحیت های این کمیسیون در قانون شهرداری تعیین شده است. به دلیل پیچیدگی های حاکم بر طرح دعوی و رسیدگی به پرونده های کمیسیون ماده ۷۷، ضرورت مشاوره با وکیل کمیسیون ماده ۷۷ بیشتر از گذشته احساس می شود. وکیل کمیسیون ماده ۷۷ در تهران به دلیل برخورداری از تجربه وکالت در دیوان عدالت اداری و دادگاه های حقوقی می تواند در پیگیری پرونده در این کمیسیون کمک بزرگی به افراد نماید.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

کمیسیون ماده ۷۷ چیست؟

یکی از کمیسیون هایی که اکثر شهروندان با آن سر وکار دارند، کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها می باشد. هر شهروندی بنا به دلایل مختلف ممکن است مجبور باشد به شهرداری عوارضی را پرداخت نمایند. از جمله این عوارض می توان به عوارض نوسازی، عوارض نقل و انتقال، عوارض شغلی واقع در حوزه استحفاظی شهر، عوارض سالانه اتوموبیل، عوارض ساخت و سازی و زیربنا و … اشاره کرد.

تنوع و گستردگی عوارض و قوانینی که در این راستا به تصویب رسیده است، ممکن است گاهی منجر به اختلاف میان مؤدی و شهرداری گردد. از این رو کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون ماده ۷۷ برای رسیدگی به این اختلافات ایجاد شده است و رفع این گونه اختلافات به این کمیسیون ارجاع می شود. افراد می توانند در صورت داشتن اعتراض نسبت به میزان عوارض و نحوه وصول آن، شکایت خود را به کمیسیون ماده ۷۷ تسلیم نمایند.

وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

در صورتی که اختلافی بین مؤدیان و شهرداری بر سر عوارض شهرداری ایجاد شود، رفع آن به عهده وکیل کمسیون ماده ۷۷ خواهد بود. برای این که مؤدی بتواند ثابت کند عوارضی که شهرداری طلب کرده بیشتر از آن چیزی است که در قانون تصویب شده است و یا به دنبال اعمال تخفیف در عوارض مربوطه باشد، نیازمند تجربه ای می باشد که تنها برخی وکلا از آن بهره مند هستند.

از طرفی ممکن است در مواردی دلایل کافی برای اخذ عوارض از طرف شهرداری ارائه گردد و مؤدی نتواند برای رد دلایل شهرداری، دلیل قانونی بیاورد. در این صورت همه چیز به نفع شهرداری بوده و حقوق مؤدی تضییع می شود. در چنین مواردی وکیل ماده ۷۷ می تواند راهنمای مناسبی برای مؤدیان باشد.

اعضای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری

کمیسیون ماده هفتاد و هفت قانون شهرداری از سه نفر تشکیل شده است:

  • نماینده دادگستری (قاضی) به انتخاب رئیس کل استان
  • نماینده وزارت کشور به انتخاب استاندار
  • نماینده شورای اسلامی شهر به انتخاب شورا

شهرداری بابت چه اقداماتی عوارض دریافت می کند؟

شهرداری بابت اقدامات مختلفی عوارض دریافت می کند، که از جمله این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احداث فضای سبز شهری
  • احداث خیابان
  • احداث پارکینگ های عمومی
  • جمع آوری زباله
  • آسفالت معابر و خیابان ها
  • و …
شهرداری بابت اقداماتی همچون احداث خیابان، فضای سبز شهری، پارکینگ های عمومی و ... عوارض دریافت می کند

اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷

طبق قانون، آرای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری قطعی می باشند؛ در واقع این به این معنی است که امکان تجدید نظر خواهی در این کمیسیون وجود ندارد. از این رو به دلیل تک مرحله ای بودن رسیدگی در کمیسیون ماده ۷۷ داشتن یک وکیل متخصص که از مهارت و تجربه کافی برخوردار باشد، امری ضروری محسوب می شود.

هر چند آرای صادر شده از کمیسیون ۷۷ بر خلاف آرای صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ امکان تجدید نظر خواهی ندارند، اما طبق قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، شکایت از رای های قطعی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ امکان پذیر خواهد بود. دیوان عدالت اداری به یک عنوان یک مرجع عالی وظیفه رسیدگی به شکایات مردم از دستگاه های دولتی را بر عهده دارد.

رسیدگی به پرونده های موجود در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری انجام می گیرد و رای های صادره از شعب بدوی دیوان قابلیت تجدید نظر خواهی دارند. اشخاصی که به رای قطعی صادر شده از کمیسیون ماده ۷۷ اعتراض دارند، اگر در داخل ایران باشند به مدت ۳ ماه و اگر در خارج از ایران مستقر باشند، به مدت ۶ ماه فرصت دارند تا در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نمایند. طرح شکایت از کمیسیون ماده هفتاد و هفت نزد دیوان عدالت اداری، امری کاملا تخصصی است و بهتر است افراد از وکیل کمیسیون ماده ۷۷ در تهران کمک بگیرند.

وکیل کمیسیون ماده ۷۷ چه اقداماتی انجام می دهد؟

اگر بخواهیم اقدامات وکیل کمیسیون ماده هفتاد و هفت را نام ببریم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بررسی اقدامات نا تمام شهرداری بابت دیوار کشی ملک متعلق به موکل و اعتراض به این امر
  • بررسی دلایل اختلاف بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارض ماده ۷۷
  • صحبت و مذاکره با شهرداری و تلاش برای قسط بندی عوارض موکل خود
  • تلاش برای کاهش اختلاف بین موکل و شهرداری بابت میزان بدهی ملک مورد معامله

چرا باید وکیل کمیسیون ماده هفتاد و هفت داشته باشیم؟

وکیل ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، بر قوانین مربوطه تسلط کافی داشته و با انواع عوارض و نحوه وصول آن ها توسط مراجع ذی صلاح آشنایی کامل دارد. همچنین به حدود اختیارات و صلاحیت های این کمیسیون اشراف کامل دارد. از این رو هر اقدامی را با استناد به قوانین و مقررات مربوطه و بهره گیری از آگاهی و تسلط به موضوع انجام می دهد.

از طرفی وکیل کمیسیون ماده ۷۷ در تهران در اعتراض به آرای صادر شده از سوی کمیسیون ماده هفتاد و هفت، مرجع صالح را به خوبی تشخیص می دهد و اعتراض و شکایت خود را از رای صادره در دیوان عدالت اداری مطرح می نماید. به دلیل شناختی که وکیل کمیسیون ماده هفتاد و هفت از این کمیسیون دارد، امور مرتبط با این کمیسیون را به خوبی می شناسد؛ از این رو مسائل نا مرتبط در کمیسیون ۷۷ را مطرح نمی کند.

همین مسئله سبب می شود رسیدگی توسط کمیسیون مذکور با سهولت بیشتری انجام شود و سبب تسریع امور خواهد شد. همچنین موجب می شود افراد به نتیجه مطلوب تری برسند. وکیل ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، با انتخاب درست و ارائه مدارک معتبر و دلایل قانونی، تقاضای رسیدگی را مطرح می نماید. به این ترتیب این اقدامات قانونی و تخصصی سبب موفقیت در پرونده و رسیدن به نتیجه مطلوب خواهند شد.

وکیل کمیسیون ماده 77 سبب می شود رسیدگی به پرونده در کمیسیون ماده 77 با سهولت بیشتری انجام شود

روند اقدامات کمیسیون ماده ۷۷ چگونه است؟

در صورتی که مؤدی به اقدامات شهرداری اعتراض داشته باشد، خود مؤدی و یا وکیل او اعتراض خود را به صورت کتبی به کمیسیون ماده ۷۷ ارائه می کند. در این کمیسیون میزان عوارض و قانونی و یا غیر قانونی بودن عوارض بررسی می گردد. سپس در صورت لزوم، اعتراض وکیل یا مؤدی شنیده می شود. پس از آن رای نهایی کمیسیون صادر می گردد و رای صادره بایستی ظرف مدت ۱۰ روز اجرا شود. در صورتی که مؤدی در مهلت تعیین شده، توجهی به رای صادره ننماید، موضوع به دایره اجرای ثبت اعلام می گردد.

پس از ابلاغ موضوع به دایره اجرای ثبت، این سازمان موضوع را به مؤدی ابلاغ کرده و یک مهلت ده روزه برای پرداخت عوارض تعیین می کند. در صورتی که مؤدی توانایی لازم برای پرداخت عوارض را نداشته باشد، باید صورت اموال خود را اعلام کند. در موارد لزوم امکان ممنوع الخروج کردن مؤدی بدهکار وجود دارد. در نهایت اموال مؤدی بازداشت شده و طلب شهرداری از شخص اخذ می گردد.

هزینه وکیل کمیسیون ماده ۷۷ چقدر است؟

به طور میانگین هزینه وکیل کمیسیون ماده ۷۷ در تهران و یا شهرستان ها، بین ۸ تا ۱۰ درصد مبلغ مورد مطالبه فرد خواهد بود.

مشاوره حقوقی کمیسیون ماده هفتاد و هفت شهرداری

چنان چه در زمینه نحوه طرح دعوی در کمیسیون ماده ۷۷ و یا ارائه دادخواست اعتراض به رای صادره از کمیسیون نیاز به مشاوره دارید، می توانید به سایت گروه وکلای دیوان عدالت اداری مراجعه کرده و از کارشناسان ما در این موسسه مشاوره دریافت کنید. مشاوران ما با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه کمیسیون ماده ۷۷، آماده ارائه خدمات مشاوره به شما عزیزان می باشند. همچنین در صورت لزوم وکلای ما پرونده شما را قبول کرده و در اسرع وقت رسیدگی به امور حقوقی شما را به عهده خواهند گرفت.

نظرات
  1. نیما محمدی راد گفت

    عالی

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم