وکیل تبدیل وضعیت ایثارگران

وکیل تبدیل وضعیت ایثارگران

تبدیل وضعیت ایثارگران به معنای تبدیل قرارداد کار آن ها از حالت قراردادی یا پیمانی به حالت رسمی است. این امر را دولت به موجب آخرین بخشنامه مربوطه به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح علام کرده است و برای انجام این تبدیل قرارداد باید مدارک لازم که شامل: مدارک تحصیلی، مدارک تاییدکننده ایثارگری و سایر مدارک لازم باید به واحد منابع انسانی محل خدمت ایثارگر توسط خود فرد یا فرزند اون ارائه شود.

برای آشنایی با این طرح و نکات بیشتری پیرامون آن با ما همراه باشید.

با توجه به مفاد بند الف قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران، ایثارگر هر فردی است که در راه دفاع از نظام جمهوری اسلامی اسیر، شهید، جانباز، رزمنده، مفقود الاثر شود.

طرح تبدیل وضعیت برای ایثارگران برای اولین بار در دوم آذر ماه سال ۱۳۹۹ مطرح شد و قرار شد که قانون تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال بعدی اجرا شود به همین دلیل در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بودجه ای برای این منظور در نظر گرفته شد.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

هر چند قانون تبدیل وضعیت ایثارگران در سال ۱۴۰۰ اجرا نشد اما باز تعداد معدودی از مشمولان، وضعیت استخدامی شان تغییر پیدا کرد. همچنین در قانون مورد بحث مهلت تبدیل وضعیت برای ایثارگران مشخص نشده؛ بنابراین ایثارگران تا زمانی که درخواست کتبی برای تبدیل یا عدم تبدیل وضعیت خود به دستگاه اجرایی شان نداده باشند فرصت برای تبدیل وضعیت شغلی خود دارند.

با توجه به این طرح، به دلیل اینکه بسیاری از ایثارگران و فرزندانشان به صورت قراردادی یا پیمانی مشغول خدمت در سازمان های مختلف هستند؛ دولت در بودجه سال گذشته مبلغی را برای تبدیل وضعیت استخدامی آنان در نظر گرفته بود.

بنابراین برای تبدیل وضعیت ایثارگران در بودجه ۱۴۰۱ هم بودجه ای در نظر گرفته شد تا این روند با جدیت ادامه پیدا کند.

پس از تصویب این طرح با ابلاغ تبدیل وضعیت برای ایثارگران به ادارات از طریق بخشنامه به نهادهای ذی ربط اعلام شد تا افراد مشمول با در دست داشتن مدارک اقدام به تبدیل وضعیت استخدامی خود نمایند.

این تبدیل وضعیت همانگونه که یاد شد نیازمند طی کردن مراحل و داشتن مدارک لازم است که بدون طی کردن مراحل و ارائه مدارک لازم این تبدیل وضعیت انجام نخواهد شد.

بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران در سال ۱۴۰۱

  • مشمولان ماده ۲۱ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران که تا پایان بهمن سال ۱۴۰۰ در آن سازمان مشغول کار باشند مشمول این قانون خواهند بود.
  • موسسات غیر انتفاعی، شرکت ها و بانک ها که وابسته به دولت باشند مشمول حکم این قانون خواهند بود.
  • نکته مهم این است که تبدیل وضعیت هیچ تاثیری در ارتقاء شغلی کارمندان ایثارگر نخواهد داشت. همچنین تغییر نوع وظایف شغلی، پست سازمانی و همچنین ارتقاء جایگاه شغلی ایثارگر پس از تبدیل وضعیتش بر اساس قوانین و مقررات ممکن است.
  • در صورتی که فرد ایثارگر مایل به تبدیل وضعیت شغلی خود به رسمی نباشد و بخواهد به صورت قبلی قراردادی یا پیمانی به خدمت ادامه دهد می تواند با اعلام کتبی به دستگاه اجرایی خود به صورت قبلی به فعالیت ادامه دهد. همچنین دستگاه اجرایی موظف است درخواست کتبی را در سوابق مربوطه فرد ایثارگر نگهداری نماید.
  • ایثارگرانی که به خدمات پزشکان و پیراپزشکان مشغول به خدمت می باشند بر اساس این قانون، مشمول این بخشنامه هستند.
  • با توجه به ماده ۹ ضوابط اجرایی و با استناد به بند ب تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، در صورتی که اعتبار لازم برای تبدیل وضعیت نیروهای مشمول این قانون با توجه به اعتبار ابلاغی و تا نهایت اعتبار دستگاه های اجرایی اختصاص داده شده و منابع داخلی موسسه های انتفاعی وابسته به دولت، شرکت ها و بانک ها قابل تأمین باشد، نیازی به دریافت تأییدیه برای تأمین اعتبار از سازمان برنامه و بودجه نیست. بنابر این تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر مشمول این قانون با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از جمله اخذ شماره مستخدم از سامانه یکپارچه نظام اداری امکان پذیر می باشد.
  • مفاد این دستورالعمل برای تمام مدیران مربوطه لازم الاجرا است. همچنین مفاد این دستورالعمل در موافقتنامه دستگاه های مشمول ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور لحاظ شده است.
بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران

تبدیل وضعیت ایثارگران پس از قطعنامه ایران و عراق

پس از پایان جنگ بین ایران و عراق و تصویب قطعنامه، طبق آخرین بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران و قانون جدید، ایثارگران مشغول به کار در ارگان های دولتی و غیردولتی، زیر شش ماه مشمول تبدیل وضعیت نمی شوند.

تبدیل وضعیت ایثارگران ۱۴۰۲

تمدید قانون تبدیل وضعیت ایثارگران ۱۴۰۲ هنوز ممکن است و افرادی که در سال گذشته اقدام به تبدیل وضعیت شغلی خود نکرده اند اکنون این امکان را دارند؛ چرا که قانون هیچ تغییر و اصلاحی نداشته است.

لازم به ذکر است اخرین بخشنامه تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران مربوط به سال ۱۴۰۱ است و هنوز قانونگذاران ماده، تبصره و اصلاحیه ای برای تبدیل وضعیت در سال ۱۴۰۲ ارائه نکرده اند و تمام مواردی که گفته شده یا می شود مربوط به تبدیل وضعیت ایثارگران در سال ۱۴۰۱ است. در صورتی که در سال جاری تغییری اعمال شد حتما در این مقاله به اطلاع همراه هان عزیز خواهد رسید. در ماده بیست و یک قانون خدمات رسانی به ایثارگران مشخص شده است که:

کلیه دستگاه های موضوع ماده دو این قانون موظفند حداقل بیست و پنج درصد از نیروی استخدامی مورد نیاز خود را که با توجه به ضوابط و مجوز های مربوطه استخدام می نمایند باید از میان خانواده های:

  • شاهد
  • جانبازان و آزادگان
  • همسر و فرزندان شهدا
  • جانبازان ۲۵ درصد به بالا
  • همسران و فرزندان آزادگان که یک سال یا بیشتر اسارت داشتند
  • اسرا و خواهر و برادر شاهد

استخدام نمایند. همچنین پنج درصد از سهمیه استخدامی خود را نیز به افراد زیر اختصاص دهند:

  • رزمندگان با سابقه حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها، همسر و فرزندان آنها
  • فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد
  • آزادگان کمتر از یک سال اسارت

توجه:  تا کنون برای طرح تبدیل وضعیت، در قانون بودجه ۱۴۰۱، یک بخشنامه تبدیل وضعیت، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، جهت اعمال، ابلاغ شده است و برای سال ۱۴۰۲ هنوز طرح اصلاح تبدیل وضعیت برای ایثارگران منتشر نشده است. همچنین هیچ طرحی برای لغو تبدیل وضعیت ایثارگر هنوز به دستگاه های اجرایی اعلام نشده و این طرح کماکان به قوت خود باقی است.

تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران

چنانچه فرزندان ایثارگران مورد اشاره در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مشمول ماده فوق شوند می توانند همان گونه که در بالاتر ذکر شده با ارائه مدارک لازم به دستگاه اجرایی خود اقدام به تبدیل وضعیت نمایند.

مدارک لازم برای تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران 

تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران و ایثارگران نیازمند ارائه مدارک مورد نیاز، به واحد منابع انسانی دستگاه شغلی شان هستند که این مدارک، عبارتند از:

  • مدارک تحصیلی
  • درخواست تبدیل وضعیت
  • مدارک مربوط به سوابق ایثارگری خود یا پدرشان
  • معرفی نامه از سوی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران که در آن، درصد جانبازی، رزمندگی و…، مندرج باشد.
مدارک لازم برای تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران

تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت

چنانچه ایثارگران یا فرزندانشان که مشمول قانون تبدیل وضعیت ایثارگری هستند، از بین کارمندان قراردادی یا پیمانی وزارت بهداشت باشند و تا بهمن سال ۱۴۰۰ نیز در دستگاه متبوع شان، مشغول به کار باشند و صلاحیت ها و شایستگی های عمومی و اختصاصی لازم را دارا باشند، می توانند، نسبت به تبدیل وضعیت خود، اقدام کنند.

نحوه تبدیل وضعیت برای ایثارگران وزارت بهداشت، نیز همانند سایر ارگان ها با ارائه مدارک یاد شده به مدیریت منابع انسانی سازمان خود انجام می گیرد.

تبدیل وضعیت ایثارگران شرکتی

تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران یا ایثارگران که در شرکت های مختلف به صورت قرادادهای شرکتی مشغول به خدمت بوده اند و سازمان آن ها دولتی یا نیمه دولتی بوده است نیز طبق ماده ۲۱ قانون جامع خدمت رسانی ایثارگران است. تبدیل وضعیت فرزاندان ایثارگران از شرکتی به رسمی با وجود این طرح ممکن شد.

تبدیل وضعیت کارکنان مخابرات

اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران برای تکریم ایثارگران که در شرکت های پیمانکاری طرف قرارداد شرکت مخابرات ایران مشغول به خدمت هستند؛ مراحل اولیه تبدیل وضعیت مشمولین ایثارگری نیروهای شرکتی در دستور کار قرار گرفته است.

بهترین وکیل تبدیل وضعیت ایثارگران

برای این منظور وکیل شما باید علاوه بر تجربه درک درست و کاملی از قوانین و مقررات مربوطه داشته باشد. همچنین وکیلی که در این حوزه فعالیت می کند باید سابقه فعالیت موفقیت آمیز و نفوذ کلام خوبی داشته باشد.

شکایت تبدیل وضعیت ایثارگران

نکته قابل ذکر این است که اگر در دستگاه اجرایی مربوطه به هر دلیلی در مورد تبدیل وضعیت فرد اقدام نکنند، ایثارگران می توانند  به دیوان عدالت اداری در این زمینه طرح شکایت کنند.

در اینجا نیز داشتن وکیل برای تبدیل وضعیت ایثارگران می تواند کلیه امور مربوط به پرونده تبدیل وضعیت را با تعهد به نتیجه به عهده بگیرد و در این رابطه اقدام لازم را در دیوان عالی کشور نیز انجام دهند.

توجه داشته باشید رای صادره در دیوان عالی کشور قابل اعتراض در مرجع تجدید نظر است.

بنابراین اگر پرونده شما در مرحله بدوی به نتیجه مطلوب شما نرسید یا ادله بیشتری توانستید جمع نمایید در مرلحه تجدید نظر به حکم صادره می توانید اعتراض کنید.

این نکات و نکاتی بیشتر مواردی هستند که بهترین وکیل تبدیل وضعیت برای ایثارگران می داند و می تواند به شما در این زمینه ها کمک نماید.

شکایت تبدیل وضعیت ایثارگران

در کدام مرجع می توان در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگر ، شکایت نمود ؟

برای یافتن پاسخ این سوال نیاز است که افراد با وکیلی ماهر مشورت کنند و از دانش و تجربه او در این زمینه بهره مند گردند.

یک وکیل زبده در زمینه تبدیل وضعیت برای ایثارگران باید در پاسخ به این سوال بیان کند برای هر یک از کارکنان زیر باید به مراجع مشخص شده مراجعه نمایند:

  • کارکنان سامانه کارمند ایران : سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان
  • سایر کارکنان سازمان های دولتی و غیر دولتی: دیوان عدالت اداری

تبدیل وضعیت کارکنان ایثارگر، وظیفه قانونی مدیران است و آن ها نمی تواند از انجام آن سر باز زنند .

با توجه به این که موضوعات مربوط به طرح تبدیل وضعیت پیچیده هستند نیاز است که قبل از هر اقدامی با وکیلی متخصص در این حوزه مشورت نمایند و صفر تا صد پرونده خود را به وکیل خود بسپارید.

فرآیند تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران

برای تبدیل وضعیت استخدامی خود باید مراحل زیر را طی نمایید:

  • ارسال و بارگذاری اطلاعات ایثارگر درسامانه کارمند ایران توسط سازمان مربوطه
  • بررسی‌ مدارک و اسناد ارائه شده توسط کارگزینی، ذی حسابی و مدیریت سازمان
  • ارجاع پرونده ایثارگر به ستاد سازمان مربوطه در تهران و تأیید آن توسط معاونت توسعه سازمان مربوطه
  • ارجاع پرونده ایثارگر به کارتابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها با بررسی ‌های لازم کارشناسان منابع انسانی
  • تأیید نهایی و صدور شماره استخدامی ایثارگر

قانون یاد شده تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده لازم ‌الاجرا می باشد.

در صورتی که ایثارگر شرایط لازم را داشت و دستگاه اجرایی از انجام اقدامات لازم سر باز زد؛ ایثارگر می تواند اعتراض خود را به همراه دادخواست در سامانه ساجد به آدرسsajed.divan-edalat.ir ارسال نمایند.

همچنین دستگاه هایی که اطلاعات کارمندان ایثارگر خود را درسامانه کارمند ایران ثبت کرده اند، می توانند دادخواست اعتراض شان را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ارائه دهند.

سخن پایانی

بسیاری از ایثارگران از طریق بررسی مرتب قانون و روزنامه ها و همچنین کانال تبدیل وضعیت ایثارگران که در تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی ایجاد شده در این مورد اطلاعات کسب می کنند .شما نیز اگر تجربه یا نکته ای پیرامون این موضوع می دانید لطفا آن را با ما و سایر همراهان سایت در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • تبدیل وضعیت ایثارگران به چه معناست؟

به معنی تبدیل قرارداد کار پیمانی، شرکتی یا موقت و …به قرارداد کار رسمی است.

  • مدارک لازم برای تبدیل وضعیت ایثارگران یا فرزندان آن ها چیست؟

ارائه مدارک تحصیلی، نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین در خواست کتبی تبدیل وضعیت

  • افراد مشمول تبدیل وضعیت ایثارگران چه کسانی هستند؟

تمامی افراد مندرج در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران

نظرات
  1. ابراهیم فیهانی گفت

    سلام و عرض ادب.. فرزند ایثار و بازنشسته اداره پست آبادان و کارگر پیمانکار اداره پست آبادان غریب به دوسال است که جهت تبدیل وضعیت پیمانی به رسمی طبق مصوبه سازمان امور ایثارگران به اداره پست پرونده جهت پیگیری و اعمال این امر پرونده داده ایم منتهی تا کنون هیچ گونه جوابی نگرفته ایم همکار بنده که هم ردیف بنده بود رسمی شد فقط ما تا کنون بلاتکلیف مانده ایم سوال من این است که من و ۳ نفر دیگر تشکیل پرونده داده ایم چرا تنها یک نفر رسمی شد پس کار ما را چرا پیگیری نمیکنند لطفا استدعا دارم د این مورد پیگیری فرمایید. با تشکر

  2. فرزاد گفت

    سلام من از برج١ سال١۴٠١ در شهرداری استخدام شدم و مشغول به کار هستم. پدرم یکسال حضور داوطلبانه در جبهە دارە. الان کە بە کارگزینی میرم. میگن باید دو ماە قبل تر سر کار میبودی تا تغییر وضعیتت انجام بشه. آیا درست میگن؟؟؟ راهنمایی کنید.

  3. سید گفت

    با سلام و احترام
    خواهشمند است در خصوص شرایط استخدامی ایثارگری همانطور که قانون اشاره به خواهر و برادر شهدا جز قانون تبدیل وضعیت استخدامی هستند ، همانطور هم خواهر و برادر جانبازان که در قانون هیچ اشاره ای نشده بازنگری و جز استخدامی و در استفساریه انجام و رسیدگی شود تا حق این عزیزان هم پایمال نشود./ با تشکر

  4. رضا شیخعلی زاده گفت

    با سلام خدمت شما من تا پایان بهمن ماه سال ۱۳۹۹ در بیمارستان مشغول به کار بودم از سال ۹۷ مشغول بودم در رابطه با این تبدیل وضعیت که به قسمت اداری تامین اجتماعی رفتم ولی گفتن شامل شما نمی‌شود باید در سال ۱۴۰۰ هم مشغول به کار بوده باشین میخواستم راهنمایی کنین

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم