نحوه شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری

نحوه شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری

چگونه از سازمان سنجش شکایت کنیم

سازمان سنجش و آموزش کشور یکی از سازمان های دولتی می باشد که وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این سازمان در سال، آزمون های مختلفی را برگزار می کند که یکی از آن ها آزمون های ورودی دانشگاه های کشور می باشد. سازمان سنجش در سال ۱۳۴۷ با هدف تعیین چگونگی گزینش دانشجویان برای ورود به دانشگاه ها و موسسات عالی تاسیس شد. از آن جایی که دیوان عدالت اداری وظیفه رسیدگی به شکایات مردم علیه نهاد های دولتی را دارد و سازمان سنجش نیز یک نهاد دولتی محسوب می شود، برای طرح شکایت از این سازمان هم باید به دیوان عدالت اداری مراجعه نمود.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

سازمان سنجش چیست؟

سازمان سنجش یک ارگان دولتی محسوب می شود که برای بهبود کارایی سازمان های دولتی عملکرد آن ها را ارزیابی می کند. این سازمان وظیفه دارد پس از ارزیابی های انجام شده، اطلاعات به دست آمده را در اختیار عموم قرار دهد. این سازمان تحت نظر وزارت دادگستری فعالیت می کند که وب سایت مخصوص به خود را دارد. در این وب سایت اطلاعات مربوط به فعالیت های سازمان سنجش و نتایج ارزیابی های این سازمان  قرار داده می شود. سازمان سنجش وظیفه دارد هر چهار سال یک بار تمام دستگاه های دولتی را ارزیابی نماید. آخرین ارزیابی این سازمان در سال ۲۰۲۰ انجام شد و ارزیابی بعدی در سال ۲۰۲۴ خواهد بود.

نحوه شکایت از سازمان سنجش

اولین قدم برای شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری این است که افراد از یک وکیل مشاوره بگیرند، چرا که وکیل متخصص می تواند کمک بزرگی در این زمینه به افراد بکند. در صورتی که افراد نمی خواهند با وکیل مشورت کنند و یا دسترسی به وکیل ندارند، می توانند با کسب اطلاعات در این زمینه، خود اقدام به شکایت علیه سازمان سنجش نمایند. یکی از معمول ترین روش ها برای شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری، مراجعه به دفاتر خدمات قضائی و شکایت به صورت آنلاین می باشد. در صورتی که حقی از افراد توسط سازمان سنجش تضییع شده است، می توانند در مورد نحوه ثبت شکایت علیه این سازمان از یک وکیل کمک بگیرند. توجه داشته باشید در هنگام طرح شکایت علیه سازمان سنجش باید  موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای این که تشخیص دهید کدام نهاد صلاحیت رسیدگی به شکایت شما را دارد، حقوقی را که نقض شده است را به دقت شناسایی کنید.
  • تمام اطلاعات مربوطه را قبل از ثبت شکایت جمع آوری کنید. این اطلاعات شامل نام سازمان، مکان و تاریخ بروز حادثه و شاهدانی خواهد بود که ممکن است داشته باشید.
  • تمام اسناد و مدارکی که در تائید ادعا های شما نقش دارند را جمع آوری کنید و آن چه که اتفاق افتاده است را به طور دقیق ارائه دهید.
  • سعی کنید از تمام اسناد و مکاتباتی که مربوط به شکایت شما می شوند، یک کپی تهیه کنید. این مدارک ممکن است در پروسه رسیدگی به پرونده مورد نظر مورد نیاز باشند.

اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

در این کمیسیون، چندین نماینده از نهاد های مختلف گرد هم آمده اند تا در رابطه با تخلفات ساختمانی تصمیم گیری نمایند. این اعضا به شرح زیر می باشند:

  • نماینده شهرداری
  • نماینده فرمانداری
  • نماینده دادگستری
  • نماینده شورای شهر

نکته: تمامی افراد نام برده؛ دارای حق رای هستند به جز نماینده شهرداری که باید برای ارائه توضیحات در کمیسیون حضور داشته باشد.

مقدار جریمه ای که برای متخلفان در نظر گرفته می شود، بستگی به میزان تخلف دارد؛ به این صورت که برای متراژ های پایین تر جریمه کمتری لحاظ می شود و هر چه پروژه سنگین تر باشد، میزان جریمه نیز افزایش خواهد یافت و همچنین محاسبه پیچیده تری نیز خواهد داشت. اگر مالکان در حیطه فنی دچار تخلف شوند، حکم بر تخریب ساختمان خواهد بود که در این صورت، خسارت بسیار بیشتر از جریمه نقدی می باشد. متقاضیان عزیز می توانند با مشاوره گرفتن از وکلای خبره ما در گروه وکلای دیوان عدالت اداری، از خسارت های بیشتر جلوگیری به عمل آورده و پرونده خود را به ما بسپارند.

مدارک مورد نیاز برای شکایت علیه سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری

برای شکایت در دیوان عدالت اداری علیه سازمان سنجش، افراد باید فرمی تحت عنوان “برنامه بررسی” را تکمیل نمایند. متقاضیان با مراجعه به وب سایت دادگاه می توانند این فرم را دانلود کرده و پس از تکمیل فرم، آن را به دیوان عدالت اداری ارسال نمایند. پس از آن یک قاضی شکایت ارائه شده را بررسی می کند و در مورد رسیدگی و یا عدم رسیدگی به پرونده افراد تصمیم گیری می نماید. در صورتی که تصمیم به رسیدگی به پرونده گرفته شد، جلسه ای تشکیل شده و طرفین دعوا در آن حضور پیدا می کنند.

شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری برای کنکور

در صورتی که متقاضیان کنکور از سازمان سنجش رضایت نداشته باشند و حقی از آن ها در این سازمان تضعیف شده باشد، می توانند از این موضوع به دیوان عدالت اداری شکایت کنند. برای این کار ابتدا لازم است فرد شاکی، فرم شکایت پر کند. برای تهیه فرم می توان از طریق سایت دیوان عدالت اداری و یا دفتر سازمان برگزار کننده آزمون اقدام کرد. پس از تکمیل فرم، افراد باید مدارک و اسنادی که نشان می دهد، آن ها در دوره قبلی، واجد شرایط بوده اند را به طور کامل جمع آوری کنند. این مدرک می تواند یک کپی از آزمونی که از شما گرفته شده است، به همراه پاسخ باشد. افراد بایستی مدارک جمع آوری شده را به همراه  فرم شکایت به دبیرخانه دیوان عدالت اداری برسانند، حال می توانند برای تحویل مدارک شخصا به دیوان مراجعه نمایند، یا از طریق پست و یا به صورت آنلاین اقدام نمایند. پس از دریافت شکایت، قاضی تصمیم می گیرد که به پرونده مورد نظر رسیدگی کند یا خیر.

موارد شکایت به سازمان سنجش

در صورتی که افراد احساس کنند حقوق آن ها تضییع شده است، می توانند به سازمان سنجش شکایت کنند. افراد به دلایل مختلفی ممکن است از سازمان سنجش شکایت کنند، به این موارد در ادامه اشاره می کنیم:

  • در صورتی که اطلاعات افراد به صورت شفاف و منصفانه جمع آوری نشده باشد.
  • در صورتی که اطلاعات افراد بدون رضایت آن ها و به شیوه ای غیر منطقی جمع آوری شده باشد.
  • اگر سازمان سنجش به تعهدات خود پایبند نباشد.
  • در صورتی که از داده های افراد به گونه ای استفاده شده باشد که با حقوق آن ها تطابق ندارد.

مشاوره با وکیل متخصص برای شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری

در صورتی که احساس می کنید سازمان سنجش در حق شما رفتاری نا عادلانه مرتکب شده است می توانید از این سازمان به دیوان عدالت اداری شکایت کنید. برای شکایت از این سازمان باید بتوانید اثبات کنید که سازمان سنجش در پرونده شما غیر قانونی عمل کرده و حقوق شما را زیر پا گذاشته است. کمک گرفتن از یک وکیل متخصص شما را در احقاق حقوقتان یاری خواهد کرد، چرا که وکیل به طور کامل از قوانین دیوان عدالت در این زمینه آگاهی دارد.

تاثیر وکیل متخصص برای احقاق حق افراد در پرونده شکایت از سازمان ستجش

 قبل از انتخاب وکیل برای شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری و یا در صورتی که خودتان می خواهید برای شکایت اقدام کنید، باید در قدم اول با مسئول شکایات سازمان تماس بگیرید. برای آگاهی از تلفن تماس آن ها می توانید به وب سایت مربوط به سازمان مراجعه کنید. پس از تماس با افسر شکایات، شکایت خود را به طور کامل توضیح دهید و به او بگویید که برای رفع مشکل می خواهید چه کاری انجام شود. افسر شکایات اقدام به رسیدگی و حل شکایت شما خواهد نمود. در صورتی که پاسخ مناسبی در بازه زمانی معقول از سازمان دریافت نکردید و یا پاسخ مسئول شکایات برایتان قابل قبول نبود، می توانید اقدام به شکایت در دیوان عدالت اداری نمایید. در صورتی که قصد دارید از یک وکیل مشاوره بگیرید، حتما به دنبال وکیلی بگردید که در زمینه شکایت از سازمان های ارزیابی تجربه و تخصص داشته باشد. سعی کنید وکیلی را انتخاب کنید که بهترین راه حل را به شما ارائه دهد.

مزایای مشاوره با وکیل برای شکایت از سازمان سنجش

افراد برای شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری، بهتر است از وکیل متخصص در این زمینه بهره مند شوند. در ادامه می خواهیم به دلایل بهره مندی از وکیل هنگام شکایت از سازمان سنجش بپردازیم و مزایای این کار را عنوان کنیم:

  • وکیل متخصص به دلیل تجربه ای که در این نوع شکایات دارد، می تواند در احقاق حق موکل خود بسیار تاثیر گذار باشد.
  • وکیل در زمینه استراتژی های تعامل با سازمان سنجش، توصیه هایی ارائه می کند که می تواند در رسیدن به نتیجه مطلوب کمک کننده باشد.
  • دریافت مشاوره از وکیل سبب می شود افراد در وقت خود صرفه جویی کرده و در مسیری کوتاه تر به پیروزی در پرونده برسند.
  • وکیل متخصص به افراد کمک می کند تا با صرف کم ترین هزینه بتوانند حقوق خود را به دست آورند.
  • داشتن وکیل در پرونده شکایت از سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری، شانس افراد را برای موفقیت افزایش می دهد.
پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم