فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری

فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری

فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری، راهی برای تخمین جریمه ‌های تعیین شده در این کمیسیون است. این جریمه بر اساس ارزش معاملاتی املاک تعیین می ‌شود و دارای فرمول خاصی است که قصد داریم در این نوشتار درباره به جزئیات آن بپردازیم.

مشاوره تخصصی
درصورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را تکمیل نمایید
وکلای مجرب ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت

نحوه محاسبه جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰

جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری نوعی تنبیه قانونی برای اشخاصی است که مرتکب تخلف شده ‌اند. این افراد که بخش‌ هایی را به ساختمان و بنا اضافه کرده ‌اند، بایستی بابت این تخلف جریمه‌ هایی را پرداخت کنند.

اضافه بنا یا تراکم اضافه بنا جزو تخلف‌های اصلی است که در ساختمان‌سازی صورت می‌گیرد و مرجع عالی چون کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری به آن تخلف به این تخلف‌ها رسیدگی می‌کند. گاهی اوقات رأی کمیسیون مبنی بر پرداخت جریمه است، اما گاهی اوقات نیاز به تخریب بنا وجود دارد؛ بنابراین برای نحوه محاسبه جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰ نمی توان نظری ثابت داشت.

ازآنجاکه پیچیدگی پرونده‌های تخلف با یکدیگر فرق دارد، ممکن است ابهاماتی در مورد فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری به وجود بیاید. به همین خاطر ما قصد داریم درباره جزئیات فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری بیشتر صحبت کنیم.

فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری برای اضافه بنا

جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰ برای اضافه بنا با توجه به تبصره ۳ ماده ۱۰۰، دست کم دو برابر و حداکثر ۴ برابر ارزش معاملاتی یک ساختمان است. به عنوان مثال اگر یک ملک تجاری برای هر متر مربع زیر بنا، دارای ۳۰۰ هزار تومان ارزش معاملاتی باشد، میزان جریمه تعیین شده توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ برای هر متر مربع، ۶۰۰ هزار تومان تا ۱.۲ میلیون تومان خواهد بود. با توجه به این فرمول می ‌توانید در صورت مشاهده تخلف، جریمه‌ های حدودی را برآورد کنید. در صورتی که در خصوص این موارد نیاز به مشاوره داشتید، می توانید با وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ مشورت نمایید.

مراحل محاسبه جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰

برای محاسبه جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰ باتوجه‌به مندرجات پرونده، مساحت تخلف اندازه‌گیری می‌شود و بنای احداثی توسط کارشناسان و مأموران شهرداری بازدید می‌شود.

پس از انجام بررسی‌های لازم توسط مأمورین شهرداری، نتیجه به کمیسیون گزارش می‌شود و ضریب جریمه‌های تخلفات ساختمانی باتوجه‌به موارد زیر تعیین می‌شود.

  • برای هر مترمربع اضافه بنا، حداقل ۲/۱ و حداکثر ۳ برابر ارزش معاملاتی برای جریمه مساحت زیربنای درج شده در پروانه ساختمانی، در نظر گرفته می ‌شود. با توجه به اینکه استفاده از اراضی مسکونی دارای محدودیت است، چنانچه ساختمانی که ساخته شده بیش از میزان مشخص شده از زمین و اراضی مسکونی را به خود اختصاص داده باشد، جریمه آن به صورتی است که اشاره کردیم خواهد بود.

 

  • در حوزه استفاده از اراضی صنعتی، اداری و تجاری حداقل ۲ برابر و نهایتاً ۴ برابر ارزش معاملاتی یک ساختمان برای هر یک متر مربع اضافه بنا، مشمول جریمه واقع می ‌شود. با توجه به اینکه ساخت بنای اضافه بیش از مساحت درج شده در پروانه ساختمان تخلف محسوب می ‌شود، این جریمه برای چنین تخلفاتی در نظر گرفته می‌ شود.

 

  • گاهی اوقات تخلفات انجام شده مربوط به ازبین‌بردن فضای پارکینگ، عدم احداث پارکینگ یا ساخت پارکینگ غیرقابل‌استفاده است که امکان اصلاح این تخلفات وجود ندارد. در این مواقع جریمه تعیین شده، حداقل ۱ برابر و حداکثر ۲ برابر ارزش ملکی ساختمان در نظر گرفته می‌ شود. یعنی برای هر متر مربع از فضای پارکینگ که از بین رفته، این جریمه تعیین می ‌شود.

 

درصورتی‌که یک بنا فاقد مجوز باشد، به‌ازای هر مترمربع از این بنا ۱۰/۱ ارزش معاملاتی آن ساختمان یا ۵/۱ ارزش سرقفلی آن به عنوان جریمه در نظر گرفته می ‌شود. چنانچه ساختمان ارزش دریافت سرقفلی را داشته باشد، مبلغ هر یک از این جریمه ‌ها که بیشتر باشد همان اخذ می ‌شود.

مقاله پیشنهادی: نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰

مراحل محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری چگونه است

نکات حقوقی محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداری

هنگام محاسبه جریمه برای اضافه بنا به پروانه ساخت بنا توجه می‌شود و اگر ساختمان فاقد پروانه ساخت باشد، می‌توان در جرائم آن تفاوت قائل شد.

درصورتی‌که یک ملک پروانه ساختمانی داشته باشد، اما دارای اضافه بنا یا ساخت بنای اضافه بر مساحت زیربنای درج شده در پروانه ساختمانی داشته باشد، اگر نیازی به قلع اضافه بنا وجود نداشته باشد، جریمه این بنا باتوجه‌به تبصره ۲ ماده ۱۰۰ به شرح زیر است.

  • ۲/۱ ارزش معاملاتی و حداکثر ۳ برابر آن
  • چنانچه ساختمانی بدون پروانه احداث شده باشد، اگر بر اساس اصول شهرسازی فنی و بهداشتی ساخته شده باشد، کمیسیون ماده ۱۰۰ باتوجه‌به تبصره ۴ این ماده سازنده را محکوم به پرداخت جریمه می‌کند.
  • هر چقدر بنا خارج از تراکم مجاز باشد، به‌ازای هر مترمربع،۱۰/۱ از ارزش معاملاتی ساختمان و یا ۵/۱ از ارزش سرقفلی آن به عنوان جریمه در نظر گرفته می ‌شود.

مقاله پیشنهادی: مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰

منظور از اضافه بنا چیست؟

حالا که با نحوه محاسبه و فرمول محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ شهرداریآشنا شدید، بد نیست بدانید که منظور از تراکم اضافه بنا چیست.

اضافه بنا به این معنی است که یک ساختمان بیشتر از مساحتی که در پروانه ساخت و زیربنای آن مشخص شده، ساخته شده باشد. بر اساس قوانین جدید تراکم شهرداری، کسی نمی‌تواند به‌صورت خودسرانه اقدام به ساخت‌وساز کند. مگر اینکه مجوز و پروانه ساخت بگیرد. حتی در صورت دریافت پروانه ساخت نیز باید حتماً مساحت زیربنای ساختمان بر اساس مجوز صادر شده باشد.

باتوجه‌به اینکه ساخت بخش‌های اضافه در یک ساختمان می‌تواند تأثیر منفی روی ظاهر شهر داشته باشد و حتی می‌تواند برای ساکنین و مردم دیگر خطرات جانی به همراه داشته باشد، چنین تخلفاتی با جدیت پیگیری می‌شوند و قوانین سفت و سختی برای اشخاص متخلف در نظر گرفته شده است.

گاهی اوقات ساخت یک بنا می‌تواند رفت‌وآمد مردم را دچار مشکل کند و یا آرامش همسایگان را سلب کند. در این مواقع است که کمیسیون ماده ۱۰۰ با درنظرگرفتن جریمه‌هایی برای افراد متخلف از این اتفاق‌ها جلوگیری می‌کند. گاهی اوقات پیش می‌آید که کار به جریمه نمی‌کشد و رأی کمیسیون تخریب بنا به‌صورت کلی است. در این مواقع حتی هزینه‌های مربوط به تخریب هم از مالک ساختمان دریافت می‌شود.

سخن پایانی

درصورتی‌که به‌خاطر اضافه بنا یا انجام تخلف هنگام ساخت‌وساز نیاز به مشاوره و کمک وکلای مجرب برای اعتراض رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری دارید، می‌توانید از طریق تماس با وکلای مجرب سایت وکیل دیوان عدالت، یک راهکار مطمئن برای حل مشکل خود پیدا کنید. درصورتی‌که برای محاسبه جریمه ماده ۱۰۰ نیز نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، می‌توانید از کمک وکلای مجرب ما بهره‌مند شوید.

پاسخ به این دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ایمیل خود را وارد نمایید

برای ارسال دیدگاهتان از شما متشکریم